Nieuws

Nieuwe PVDA-fractieleider Tim Joye kritisch voor bestuursakkoord Hoboken

De Hobokense districtscoalitie van N-VA, sp.a en CD&V presenteerde haar bestuursakkoord in de districtsraad van Hoboken. De nieuwe fractie van PVDA Hoboken met Tim Joye, Tineke Elst en Abderrahime Badri besliste om tegen te stemmen. Het akkoord is helemaal niet ambitieus genoeg voor de sociale uitdagingen die in het district bestaan. Voor het plan van een grote toren aan de Zwaantjes en voor de sluiting van het speelplein in de Meetjeslandstraat biedt het bestuur bovendien geen oplossing. PVDA Hoboken was de voorbije jaren heel erg actief rond deze thema's, samen met de strijd tegen de luchtvervuiling in de wijk Moretusburg. Hier kun je hun volledige reactie nalezen.

PVDA wil drie wakkerschudders vanuit Antwerpen naar Brussel sturen

Als het van de PVDA afhangt telt de partij straks drie parlementsleden uit de provincie Antwerpen. Voorzitter Peter Mertens trekt de Kamerlijst en wil deel uitmaken van een sterke federale fractie met verkozenen uit heel het land. Klimaatactivist Jos D’Haese moet de stem van de klimaatbetogers tot in het Vlaams parlement laten klinken. En ook Lise Vandecasteele, activiste in de strijd tegen armoede, wil een zitje veroveren in het Vlaams parlement.

Het Stockholm-akkoord van N-VA en s.pa

Op de eerste gemeenteraad van de nieuwe legislatuur ontleedde Peter Mertens het bestuursakkoord van het N-VA/sp.a/OpenVLD bestuur op 6 assen. Lees hier zijn tussenkomst.

Waterafsluitingen toch aanvaardbaar volgens schepen Meeuws

De PVDA interpelleerde kersvers Schepen Tom Meeuws (sp.a) op de eerste gemeenteraad over het afsluiten van Antwerpenaren van het waternet. “Terwijl er in januari 2018 aangekondigd werd dat er geen afsluitingen meer zouden gebeuren, bleek dat toch nog het geval te zijn. Ook in het nieuwe bestuursakkoord staat dat waterafsluitingen onaanvaardbaar zijn. Welke garanties geeft de nieuwe Schepen dat deze belofte niet verbroken wordt?” vroeg PVDA-gemeenteraadslid Khadija Chennouf. “We delen de doelstelling”, reageerde de Schepen, “maar in sommige gevallen is een afsluiting toch aanvaardbaar”.

Mie Branders vraagt gemeenteraad om Youth for Climate te steunen

Op de gemeenteraad van januari vroeg PVDA-gemeenteraadslid Mie Branders om de jongeren die actie voeren voor het klimaat te ondersteunen. Door in het stedelijk onderwijs geen sancties te nemen en door in overleg met directies, schoolteams en leerlingen te zoeken naar creatieve oplossingen om gemiste lessen in te halen. Lees hier haar interpellatie.

PVDA Deurne vraagt meer ambitie voor armoedebestrijding, fietsveiligheid en inspraak

De Deurnese districtscoalitie van N-VA, sp.a en Open Vld presenteert haar bestuursakkoord ‘Ambitieus Deurne’. Wat vooral opvalt is het gebrek aan ambitie in armoedebestrijding, in het jeugdbeleid en in fietsveiligheid. Over samenleven in diversiteit spreekt het akkoord al helemaal niet. Kristof Vissers, Manal Toumi en Abdelaziz El Fadili, PVDA-districtsraadsleden in Deurne, schreven hun uitgebreide bedenkingen bij het bestuursakkoord neer.

PVDA lanceert campagne: “Fenomenaal sociaal. De verandering komt eraan”

De PVDA gaat ongegeneerd voor koopkracht, klimaat en landelijke eenheid. Dat zei voorzitter Peter Mertens op de nieuwjaarsreceptie van de partij op vrijdag 18 januari in Antwerpen. Lees hier de volledige toespraak.

Arbeiders Case New Holland en Antwerpse metaalvakbonden winnen Franken Teut Prijs 2018

Elk jaar reikt PVDA Antwerpen de Prijs Franken Teut uit tijdens haar nieuwjaarsreceptie. Hiermee wil de partij organisaties en initiatieven die opkomen voor een betere samenleving in de bloemetjes zetten. Bij deze tiende editie vielen de arbeiders van Case New Holland en de Antwerpse metaalvakbonden in de prijzen.

Peter On Tour

Stem Peter Mertens in het parlement!

Data en locaties:

Antwerpse sp.a begraaft strijdpunten al in eerste zitting Bijzonder Comité

Op 9 januari vond de eerste zitting plaats van het Bijzonder Comité voor Sociale Dienst (BCSD), voorheen gekend als het OCMW comité. Dat OCMW had N-VA'er Duchateau als voorzitter, in het nieuwe BCSD is dat de sp.a'er Tom Meeuws. Maar dat maakt bitter weinig verschil, stelde Lise Vandecasteele vast. Ze zetelde drie jaar voor de PVDA in de OCMW-raad en doet dat opnieuw in het BCSD. “Het was echt onthutsend. De nieuwe voorzitter had de mogelijkheid om Vlaams Belang uit het Comité te weren, maar nam die niet waar. En ook inhoudelijk begraaft sp.a haar strijdpunten van de afgelopen zes jaar.”

Dit is jouw beweging