Nieuws

Jos D'Haese in Het Laatste Nieuws: "30-urenweek onbetaalbaar? Ooit vochten we voor zondagsrust"

Tweede keer, goede keer? Vijf jaar geleden raakte Jos D'Haese, toen pas 21 jaar, niet in het Vlaams parlement. PVDA haalde net niet de kiesdrempel. De kaarten liggen nu gunstiger voor de Borgerhoutenaar. De partij van Peter Mertens - die de Kamerlijst trekt - hoopt zelfs op twee Vlaamse zetels. "Telkens we ergens nieuw binnenkomen, breken we het debat open. Dan trekken we de linkse partijen naar links."

“Nu meer dan ooit: de nuttige stem voor de locomotief op links”

PVDA-voorzitter Peter Mertens zette op Fiesta Social in Antwerpen de laatste rechte lijn naar de verkiezingen in. Lees hier zijn volledige toespraak.

Peter Mertens: “Van het werk naar de zerk? Neen bedankt”

De PVDA komt vandaag in Antwerpen met een goede 500 sympathisanten bijeen voor Fiesta Social. De openluchtmeeting op de Vrijdagmarkt wordt voorafgegaan door een ludieke stoet onder het motto “Van het werk naar de zerk, neen bedankt”. De linkse partij protesteert daarmee tegen de plannen van zowat alle partijen, de N-VA op kop, om het recht op pensioen ten grave te dragen.

“Het beleid verdient een sanctie, niet de mensen in armoede”

Kandidaat voor het Vlaams parlement Lise Vandecasteele haalde op Fiesta Social uit naar het armoedebeleid in ons land. “Zorg dat de grote multinationals eerlijk hun belastingen betalen, dan kunnen we mensen uit armoede halen.”

Rita Coeck: “Op tien jaar tijd verloor De Lijn 20 procent van haar exploitatiebudget door besparingen”

Er moet Rita Coeck, federaal ACOD-verantwoordelijke voor De Lijn, wat van het hart. In plat Antwerps en met vuur in haar stem spreekt ze vrijuit over waar het volgens haar misloopt bij De Lijn. “De huidige malaise is voor 100 procent te wijten aan de besparingswurggreep van de afgelopen tien jaar”, klinkt het. “Je moet eerst investeren en een mobiliteitsvisie uitbouwen, de reizigersaantallen zullen automatisch volgen.”

Kinderboerderij Wilrijk:“Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen”

De stad Antwerpen kreeg gelijk in de rechtszaak tegen de concessiehouder van de Stadsboerderij. Schepen Tom Meeuws (sp.a) wil ondanks het fiasco de boerderij opnieuw aan een nieuwe private speler toewijzen. PVDA-gemeenteraadslid Mie Branders pleit voor een openbare en sociale kinderboerderij.

PVDA vraagt moratorium op doorvoer Saudische wapens door Antwerpse haven

De vzw Vredesactie maakte bekend dat de Antwerpse haven een draaischijf is van wapentransporten naar Saudi-Arabië. Zowel het Havenbedrijf als de Vlaamse Overheid reageren niet op de hoogte te zijn. De PVDA roept op tot een grondig onderzoek en een moratorium op wapentransporten naar Saudi-Arabië in de Antwerpse haven. “Wij willen koste wat kost vermijden dat er oorlogsmateriaal via de Antwerpse haven naar Saudi-Arabië vertrekt”, zegt Peter Mertens, fractievoorzitter van de PVDA in de gemeenteraad.

De sociale zekerheid is onze Notre Dame. Handen af!

“Wij komen op voor een goed pensioen, van minstens 1.500 euro netto en voor eerlijke belastingen. Géén kilometertaks of andere groene taksen voor de bevolking, maar zorgen dat iederéén zijn belastingen betaalt, ook multimiljonairs en multinationals." Dit zei PVDA-voorzitter Peter Mertens op 1 mei 2019 in Antwerpen. Lees hier zijn volledige speech.

PVDA steunt Ringland voor volledige overkapping

Zondag 5 mei organiseert Ringland 'Radio Ringland' op het Conscienceplein. Daarmee wil de actiegroep de eisen in haar memorandum nog eens extra in de verf zetten. We hebben het er over met Jos D’Haese, PVDA-lijsttrekker voor het Vlaams Parlement. "Het blijft enorm belangrijk voor de leefbaarheid om de hele Ring te overkappen."

Fiesta Social

Get Up, Stand Up! Fiesta Social op de publieke ruimte. De publieke ruimte is een gezamenlijke ruimte. Niet toevallig dus, dat we op twee weken van de verkiezingen drie openluchtmeetings organiseren op drie gezellige stadspleinen in Turnhout, Mechelen en Antwerpen.

Dit is jouw beweging