Skip to content

Na tram 7 ook tram 15 gered! Tijd voor extra centen voor ons openbaar vervoer

Na tram 7 ook tram 15 gered! Tijd voor extra centen voor ons openbaar vervoer

De PVDA reageert opgelucht op de bekendmaking dat na tram 7 nu ook tram 15 en tram 4 gered zijn. Na protest van reizigers, chauffeurs en ook van de PVDA trekt de Vervoerregioraad de stekker uit het tramplan van De Lijn. “Nu is het tijd om ons openbaar vervoer zélf te redden: met meer budget. Zodat er na al de slechte plannen ook eindelijk een goed plan kan komen voor de mobiliteit in Antwerpen”, reageert Jos D’Haese, Vlaams parlementslid voor de PVDA.

Volgens de linkse PVDA ligt het kalf gebonden bij de beperkte middelen van De Lijn. “Het kader van 'budgetneutraliteit' – dat inhoudt dat er geen euro extra naar de werking van De Lijn mag gaan - houdt ons openbaar vervoer in wurggreep. Het betekent dat voor elke lijn die verlengd wordt, een andere sneuvelt. Na twee mislukte tramplannen is het tijd om einde te maken aan die logica”, stelt D’Haese.

De PVDA pleit voor meer investeringen en schuift haar eigen alternatief plan naar voren. “Het ‘overstapmodel’ waar de Vervoerregioraad aan blijft vasthouden is vandaag totaal onrealistisch. Om dat mogelijk te maken zijn bijzonder forse investeringen nodig in perrons, stations, doorstroming en frequentie. Met gerichte investeringen kan het openbaar vervoer in Antwerpen er snel stevig op vooruit gaan. Met de PVDA doen we alvast concrete voorstellen in ons alternatief plan 'Slimmer naar Antwerpen'”, besluit D’Haese.