Agenda

 • vrijdag 22 juni 2018 om 18u00 · 5 deelnemers

  Café Diversité

  Na het succes van vorig jaar organiseren GVHV en PVDA Hoboken ook dit jaar weer een Café Diversité. Met gratis aperitief, live muziek, kinderanimatie, een springkasteel, verschillende gerechten uit de wereldkeuken (aan €10) en nog veel meer.

  Schrijf je snel in aan het onthaal op 03 828 02 43 of via onthaal.hoboken@gvhv.be. Vermeld ook het aantal personen die meekomen.

  Facebook

 • donderdag 28 juni 2018 om 20u00 · 1 deelnemer
  Zaal Ons Huis in Edegem, België

  Debatavond: de vakbond van morgen

  Is de vakbond een reliek uit de tijd van priester Daens? Of denken de fietskoeriers van Deliveroo en de vele werknemers met interimbaantjes daar heel anders over? Moeten we meegaan in het verhaal van sommigen dat ‘de arbeidsmarkt niet flexibel genoeg kan worden gemaakt’? Of valt er juist veel te zeggen voor vaste en stabiele arbeidscontracten? Waarom zijn de werkgevers zo gebeten op onze loonbarema’s? En waarom heeft de vakbond zo’n probleem met flexi-jobs? Deze en andere vragen kunnen allemaal de revue passeren.

  Drie prima sprekers vertellen over hun ervaringen met de vakbond en hun visie op de werknemersorganisaties van de toekomst.
  Het gaat om Maria Vindevoghel (ex-ACV-delegee, bekend van het Sabenadossier), Jeroen Van Ranst (ACV Jongeren) en Jos D’Haese (PVDA).

  We geven onze drie sprekers de kans om eerst hun verhaal te doen. Daarna gaan we met hen in discussie. Uiteraard niet alleen met hen maar ook met het publiek.

  Kom mee kijken en discussiëren! Inschrijven kan via coalition.zuidrand@gmail.com maar is niet verplicht.

  Organisatie: Masereelfonds, ACV en enkele onafhankelijken

  Facebook

  Bron

 • zondag 1 juli 2018 om 14u00 · 5 deelnemers
  Actiecentrum van de PVDA in Antwerpen, België

  Stadscafé op Zondag: armoede in Antwerpen

  Met de Stadscafés op Zondag wil de PVDA samen denken en dromen over het Antwerpen van de toekomst, een stad op mensenmaat. Peter Mertens nodigt inspirerende gasten uit voor prikkelende gesprekken waar iedereen welkom is.

  Op het derde Stadscafé op Zondag zijn Lise Vandecasteele en Jan Vranken te gast. Lise Vandecasteele is armoede-experte van de PVDA, huisarts bij Geneeskunde voor het Volk en OCMW-raadslid in Antwerpen. Jan Vranken is emeritus professor aan de Universiteit Antwerpen, auteur van het boek Thatcher aan de Schelde en geestelijke vader van het Jaarboek armoede en sociale uitsluiting.

  Het is de olifant in de kamer op het Schoon Verdiep, maar met de PVDA maakten we een sterk plan voor een stad zonder armoede. Want dat is mogelijk! Het begint bij het garanderen van grondrechten voor iedereen zoals werk en wonen. En dat gaat over het organiseren van wijkhuizen, over het optrekken van het leefloon en over de toegang tot water en energie garanderen. Op de eerste dag van het zomerverlof verwelkomt Peter daarover twee strijdbare gasten, Lise Vandecasteele en Jan Vranken. Lise is armoede-experte van de PVDA, huisarts bij Geneeskunde voor het Volk en OCMW-raadslid in Antwerpen. Jan is emeritus professor aan de Universiteit Antwerpen, auteur van het boek Thatcher aan de Schelde en geestelijke vader van het Jaarboek armoede en sociale uitsluiting.

  Facebook

 • zondag 1 juli 2018 om 15u00
  Kavka in Antwerpen, België

  Solidariteit met Ahed Tamimi

  Kind zijn in openluchtgevangenis Palestina, hoe doe je dat? Je zou er moedeloos van worden. Of je rug rechten en opkomen voor je waardigheid. Ahed Tamimi (17) deed dat laatste. Ze kwam in verzet, en werd ervoor berecht tot 8 maanden celstraf door een Israëlisch militaire rechtbank. Wij willen tonen dat ze niet alleen staan! Ben je erbij?

  De ploeg van intal Antwerpen organiseert in samenwerking met andere organisaties een solidariteitsevenement met Ahed, en alle Palestijnse jongeren die opkomen tegen de bezetting.

  • Omdat we willen tonen dat Palestijnen niet alleen staan in hun strijd.
  • Omdat geen enkel kind zou moeten opgroeien in een openluchtgevangenis.
  • Omdat een rechtvaardige oplossing mogelijk is.

  Ben je erbij?

  Programma (onder voorbehoud)

  • 15u: deuren
  • 15u15: introductiewoordje
  • 15u30-16u15: sofagesprek 'Kind zijn in Palestina' met Khaled Atef Hassan (fotograaf uit Gaza), Amir Haberkorn (EAJS), Lies Michielsen (PLN)
  • 16u30-17h15: Palestijnse dabke show en animatie van Raj'een dabke Group
  • 17u15-18u15: Artiesten voor Palestina met MC Lily, Nisma al Aklouk.
  • 18u-18u45: experimentele muziekinstallatie SAWT - Kamel Badarneh
  • 18u15: sofagesprek 'Internationale solidariteit, het maakt een verschil' met Ziyaad Yousef (BDS Europa) en Mario Franssen.
  • 19u: muziek uit Gaza met Abdul Wahab, Mohammed en Zia
  • 20u: concert Aedell Wolff
  • 20u45: afsluitend woordje

  Doorlopend zijn er heerlijke Palestijnse hapjes te verkrijgen, is er een zomerbar, een boeken-en infostand. Er is kinderanimatie voorzien.

  De opbrengst van het evenement gaat naar de Union of Health Work Committees in Gaza, partnerorganisatie van de ngo G3W. Hen rechtstreeks steunen kan via deze actiepagina.

  Dit evenement is een organisatie van intal i.s.m. Kavka, Antwerp for Palestine, G3W, Kif Kif en Een Andere Joodse Stem.

  Wees welkom met vrienden en familie!

  Meer info of meehelpen? Geef ons een seintje: antwerpen@intal.be.

 • zaterdag 7 juli 2018 om 15u00 · 3 deelnemers
  Station Brussel-Noord in Schaarbeek, België

  Protestmars: Make Peace Great Again

  Trump bezoekt ons land wellicht op 11 en 12 juli voor een NAVO-top. Op de agenda: meer defensie-uitgaven door alle NAVO landen, ook België. Het Trump Not Welcome-platform roept op om zaterdag 7 juli terug de straat te claimen. Wij willen niet meestappen in dit militair opbod ten koste van armoedebestrijding, sociale bescherming, de aanpak van klimaatverandering, een humaan opvangbeleid voor vluchtelingen en een diverse en solidaire samenleving. Doe je mee?

  Kom op zaterdag 7 juli naar Brussel en zeg samen met ons 'Neen' tegen Trump, zijn beleid en dat van zijn Europese evenknieën. Laat ons samen een boodschap geven:

  • Voor vrede: Tegen de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen en de militarisering die Trump en de NAVO ons willen opleggen. Wij willen ons belastinggeld geïnvesteerd zien in onderwijs, gezondheidszorg, klimaat en internationale solidariteit! Voor een wereld zonder kernwapens!
  • Voor een leefbare wereld: Te gek voor woorden: bruinkoolcentrales worden heropend en jodiumpillen verspreid om ons te beschermen tegen scheuren in de kerncentrales. Wij willen een solidair en daadkrachtig klimaatbeleid voor een duurzame toekomst.
  • Voor een tolerante en solidaire samenleving: Racisme, seksisme, intimidatie, criminalisering van zij die oorlog ontvluchten en mensen die hun huis openstellen uit solidariteit … Rechten waarvoor de strijd lang geleden is aangevat, liggen onder vuur. Wij komen op voor de rechten van alle mensen, vanuit de principes van gelijkheid en solidariteit.
  • Voor sociale rechten: Voor de belangen van de 99%. Neen aan de zelfbedieningspolitiek van regeringen die bestuurd worden door en voor de rijkste 1%. Genoeg besparingspolitiek. Tijd om te investeren in de samenleving.

  Stap op zaterdag 7 juli mee op en laat je stem horen. Laat ons tonen dat we verenigd zijn voor een vreedzame, duurzame en solidaire toekomst. United we stand!

  Facebook

  Website

 • zaterdag 11 augustus 2018 om 14u00
  Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen, België

  Antwerp Pride

  Op 11 augustus trekken we met Mix, de PVDA, RedFox en Comac weer mee met de Antwerp Pride.

  Hoe wij van Antwerpen een stad willen maken met plaats voor alle kleuren van de regenboog vind je hier.

  Wil je meewerken om onze delegatie te laten schitteren? Laat dan zeker iets weten.

  Meer info volgt nog.

  Facebook

 • woensdag 15 augustus 2018 om 8u00
  't Groene Huisje in Wilrijk, België

  Moederdagontbijt

  Op 15 augustus viert men in Antwerpen traditioneel moederdag. PVDA Wilrijk biedt je de mogelijkheid om de vrouw die je het levenslicht schonk (of iemand anders) die dag te verrassen met een aan huis geleverd ontbijtpakket. 15 augustus is trouwens ook een wettelijke feestdag, het is dan Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, ontbijt aan huis komt dan nog beter uit.

  Voor €10 wordt een heel gamma ontbijtproducten (vegetarisch en halal kan op aanvraag) voorgeschoteld. En voor slechts €5 extra haal je de luxe-editie (inclusief cava) in huis.

  De opbrengst zal dit jaar uiteraard dienen om de verkiezingscampagne te helpen financieren.

  Bestellen kan je door het gewenste aantal, het voorkeuruur van levering en je adres te mailen naar geert.synnave@hotmail.com of SMS'en naar 0475/92.80.04. Betalen kan via storting op BE80 9730 2619 4377 of cash via één van onze leden, bij afhaling of levering. Op maandag 13 augustus 2018 om 19u sluiten we de inschrijvingen af.

  We leveren wel enkel in het Wilrijkse. Mensen van buiten Wilrijk kunnen het ontbijt zelf komen afhalen in 't Groene Huisje, Jules Moretuslei 341 op woensdag 15 augustus tussen 8u en 11u.

  Alvast merci en smakelijk vanwege gans de Wilrijkse PVDA-ploeg!

 • zondag 26 augustus 2018 om 10u30
  Red Fish Factory in Borgerhout, België

  Fret - met Lise - voor het sociaal verzet

  ⊲ Overheerlijke brunch, ook voor veggie & vegan fanaten
  ⊲ Volksspelen
  ⊲ Comedy / slam poetry
  ⊲ Kennismaking met de PVDA kandidaten uit sociaal werk & zorg
  ⊲ Verover de stad – info over het programma voor de gemeenteraadsverkiezingen
  ⊲ Kinderprogramma (vanaf 3 jaar)

  Graag inschrijven voor 10 augustus via lise.vandecasteele@gvhv.be of SMS 0473/77.36.80

  Prijs brunch:
  1% van je inkomen of vrije bijdrage
  0,5% van je inkomen (kinderen 6-12)
  Gratis (kinderen tot 6 jaar)

  Gastvrouw is Lise Vandecasteele, vierde plaats gemeenteraad Antwerpen. Ze is huisarts en OCMW-raadslid van de PVDA in Antwerpen. Ze beet zich onder meer vast in de strijd tegen de vermarkting van sociaal werk en voor betaalbare en kwaliteitsvolle zorg bij het Zorgbedrijf. Kom mee brunchen onder goed volk, voor een stad op mensenmaat.

 • zaterdag 8 september 2018 om 10u00 tot 9 september 2018 · €25,00 EUR · 30 deelnemers
  ManiFiesta in Bredene, België

  ManiFiesta 2018

  Welkom op de negende editie van ManiFiesta, het feest van de Solidariteit georganiseerd door Geneeskunde voor het Volk en Solidair. Twee dagen lang ontdek je de wereld zoals hij zou moeten zijn. Een wereld waar we samen onze schouders zetten onder de alternatieven van de toekomst. Wij spreken de taal van de solidariteit en diversiteit, de taal van de 99%. Aan belang en kracht heeft het festival nog niets ingeboet. Er is nog heel veel potentieel, zegt directeur Mario Franssen.

  Met: Asian Dub Foundation (lees het interview) ★ Chilla ★ La Pegatina ★ Red Zebra ★ Barbara Dex ★ MC Lily ★ Raymond van het Groenewoud ★ Jan De Smet, Nele Paelinck & 2 centimeters ★ Jaune Toujours ★ Pablo Allende ★ Usul ★ Omar Barghouti ★ Kristien Hemmerechts ★ Peter Mertens ★ Jeanne Devos ★ Raoul Hedebouw ★ Jean-Pascal van Ypersele ★ Ico Maly ★ Sofie Merckx

  More coming soon!

  PRAKTISCH

  Prijs:

  • Dagticket (zaterdag of zondag): €13 voor 1 juli, €15 vanaf 1 juli
  • Weekend/steunticket (zaterdag en/of zondag): €25

  Tickets bestellen? Klik hier.

  Gratis met de bus vanuit de provincie Antwerpen? Je kan je hier inschrijven voor bussen uit Deurne en Hoboken (later meer).

  Geniet alvast van de 2017 aftermovie en overtuig er ook je vrienden mee om naar ManiFiesta 2018 te komen.

  HELPENDE HANDEN

  Het feest van de Solidariteit zou niet mogelijk zijn zonder de inzet van de vele honderden vrijwilligers die enkele uurtjes tot meerdere dagen in de weer zijn om tenten op te bouwen, het terrein te effenen, bonnetjes te tellen, eten te serveren, artiesten te vervoeren, en nog zoveel meer. Steek jij graag de handen uit de mouwen voor een betere wereld, laat dan iets weten aan antwerpen@manifiesta.be.

Dit is jouw beweging