Agenda

 • zondag 26 augustus 2018 om 10u30 · 3 deelnemers
  Red Fish Factory in Borgerhout, België

  Fret - met Lise - voor het sociaal verzet

  ⊲ Overheerlijke brunch, ook voor veggie & vegan fanaten
  ⊲ Volksspelen
  ⊲ Comedy / slam poetry
  ⊲ Kennismaking met de PVDA kandidaten uit sociaal werk & zorg
  ⊲ Verover de stad – info over het programma voor de gemeenteraadsverkiezingen
  ⊲ Kinderprogramma (vanaf 3 jaar)

  Graag inschrijven voor 10 augustus via lise.vandecasteele@gvhv.be of SMS 0473/77.36.80

  Prijs brunch:
  1% van je inkomen of vrije bijdrage
  0,5% van je inkomen (kinderen 6-12)
  Gratis (kinderen tot 6 jaar)

  Gastvrouw is Lise Vandecasteele, vierde plaats gemeenteraad Antwerpen. Ze is huisarts en OCMW-raadslid van de PVDA in Antwerpen. Ze beet zich onder meer vast in de strijd tegen de vermarkting van sociaal werk en voor betaalbare en kwaliteitsvolle zorg bij het Zorgbedrijf. Kom mee brunchen onder goed volk, voor een stad op mensenmaat.

 • zondag 26 augustus 2018 om 14u00 · 12 deelnemers
  Actiecentrum van de PVDA in Antwerpen, België

  Stadscafé op Zondag met Tom Devoght

  Met de Stadscafés op Zondag wil de PVDA samen denken en dromen over het Antwerpen van de toekomst, een stad op mensenmaat. Peter Mertens nodigt inspirerende gasten uit voor prikkelende gesprekken waar iedereen welkom is.

  Op het vierde Stadscafé op Zondag zijn Tom Devoght en Nouchka Roelants te gast.

  Tom is vakbondsafgevaardigde in de Antwerpse chemie. Hij moest samen met Antwerps ABVV voorzitter Bruno Verlaeckt op 29 juni voor de rechtbank verschijnen. De twee werden beschuldigd voor het organiseren van “kwaadwillige belemmering van het verkeer” tijdens de algemene staking in 2016. Bruno Verlaeckt werd zelf veroordeeld. Het vonnis voorziet geen straf, maar het betekent wel een ernstig precedent dat alle democraten zorgen moet baren. Tom Devoght: “Door het stakingsrecht uit te hollen wil men van werknemers en vakbonden hun belangrijkste wapen ontnemen en zo het protest tegen asociaal beleid in de kiem smoren. De aanvallen op onze democratische en syndicale rechten gaan niet toevallig samen met de aanvallen op onze pensioenen, onze lonen, onze openbare diensten enzovoort.”

  Nouchka is vormingsmedewerkster bij LBC-NVK, de bediendenvakbond van het ACV. Als juriste pensioenrecht volgt zij het pensioendossier op de voet. Zij weet ook meer te vertellen over de #jobsdeal, de nieuwe maatregelen waarover de federale regering deze zomer beslist heeft.

  We hebben het niet enkel over syndicale rechten en regeringsmaatregelen, maar ook hoe het Antwerpse beleid als proeftuin dient voor sociale en democratische achteruitgang.

 • donderdag 30 augustus 2018 om 19u00 · 2 deelnemers

  Arena moet sociaal en betaalbaar blijven

  Op 6 juli 2018 besliste het stadsbestuur tot sloop en renovatie van de Arena-wijk. De bewoners van de Arena-wijk zitten met heel veel onzekerheid. De PVDA vindt dat de Arena-wijk sociaal moet blijven, aangenaam en betaalbaar om te wonen. De wijk mag geen winstgevende speeltuin worden van projectontwikkelaars die bevriend zijn met Bart De Wever.  De schandalige verkommering moet inderdaad gestopt worden. Maar bewoners moeten inspraak krijgen in de renovatie en de plannen van aanpak. Arenazwembad moet ook blijven. Een tweede sporthal is niet nodig.

  Peter Mertens en huisarts Dirk Van Duppen zullen op de gemeenteraad van maandag 24 september Bart De Wever interpelleren over de aanpak van de renovatie van Arena met uw vragen, bekommernissen en voorstellen. Kristof Vissers en huisarts Bart Ostyn interpelleren op de districtsraad van donderdag 20 september.
   
  Daarom organiseert de PVDA een bewonersvergadering bij Geneeskunde voor het Volk – De Bres op donderdag 30 augustus 2018 om 19 u. Allen welkom! Kom naar de bewonersvergadering. Samen staan we sterker!

  Wat zijn al uw vragen en bekommernissen? Wat zijn al uw voorstellen? Stuur ze ons nu al door via het commentaarveld onderaan deze pagina.

 • zaterdag 8 september 2018 om 10u00 tot 9 september 2018 · €25,00 EUR · 30 deelnemers
  ManiFiesta in Bredene, België

  ManiFiesta 2018

  Welkom op de negende editie van ManiFiesta, het feest van de Solidariteit georganiseerd door Geneeskunde voor het Volk en Solidair. Twee dagen lang ontdek je de wereld zoals hij zou moeten zijn. Een wereld waar we samen onze schouders zetten onder de alternatieven van de toekomst. Wij spreken de taal van de solidariteit en diversiteit, de taal van de 99%. Aan belang en kracht heeft het festival nog niets ingeboet. Er is nog heel veel potentieel, zegt directeur Mario Franssen.

  Met: Asian Dub Foundation (lees het interview) ★ Chilla ★ La Pegatina (lees het interview) ★ Red Zebra ★ Seun Kuti & Egypt 80 ★ Barbara Dex ★ MC Lily ★ Raymond van het Groenewoud ★ Jan De Smet, Nele Paelinck & 2 centimeters ★ Jaune Toujours ★ Pablo Allende ★ Usul ★ Omar Barghouti ★ Kristien Hemmerechts ★ Peter Mertens ★ Jeanne Devos ★ Raoul Hedebouw ★ Jean-Pascal van Ypersele ★ Ico Maly ★ Sofie Merckx ★ Pastis ★ Skala B ★ DJ Pacha ★ en veel meer

  Geniet alvast van de 2017 aftermovie, overtuig ook je vrienden om naar ManiFiesta te komen en beluister de playlist.

  PRAKTISCH

  Prijs:

  • Dagticket (zaterdag of zondag): €15
  • Weekend/steunticket (zaterdag en/of zondag): €25

  Tickets bestellen? Klik hier.

  Gratis met de bus vanuit de provincie Antwerpen? Je kan je hier inschrijven voor bussen uit Antwerpen centrum, Deurne, Geel, Heist-op-den-Berg, Hoboken, Mechelen of Turnhout.

  HELPENDE HANDEN

  Het feest van de Solidariteit zou niet mogelijk zijn zonder de inzet van de vele honderden vrijwilligers die enkele uurtjes tot meerdere dagen in de weer zijn om tenten op te bouwen, het terrein te effenen, bonnetjes te tellen, eten te serveren, artiesten te vervoeren, en nog zoveel meer. Steek jij graag de handen uit de mouwen voor een betere wereld, meld je dan hier aan.

  PROGRAMMA ANTWERPSE TENT

  Elke provinciale werking van de PVDA heeft op ManiFiesta een eigen lokaal ontmoetingscentrum. Hier ontdek je het programma voor Antwerpen.

  Op zaterdag gaan we van start met sterke verhalen van de Antwerpse werkvloer. Dan volgt een jaarlijkse traditie: poëzie met Warre Borgmans, Peter Mertens, Mie Branders, Lise Vandecasteele en Jos D’Haese. Ze gaan aan de slag met gedichten van geëngageerde vrouwelijke dichters.

  Op zondag keren we een stukje terug in de tijd: in Borgerhout werd na ingrijpende gebeurtenissen aan de kaarsenfabriek “Den Bougie” het meervoudig stemrecht bekomen. Geen droog debat maar een levendig spel met als gastvrouw Mitta Van der Maat. Ze krijgt versterking van Steven Boers en MC Lily (ondertussen uitgegroeid tot “het gezicht van Borgerhout”). Voor de afsluiter op zondag mogen jullie de stembanden schrapen om samen met Kameraad Korsakov enkele echte “Antwaarpse nummerkes” te zingen.

  In de tent van de Koekenstad kan je terecht voor een heerlijke pannenkoek met een kop koffie of thee. Wie zich liever aan iets sterkers waagt kan genieten van één van onze streekbieren: een Bolleke Koninck, Duvel, Maneblusser of Westmalle Tripel.

  • Zaterdag 8 september
   • 13:00u tot 13:45u: Sterke verhalen van de Antwerpse werkvloer
   • 15:30u tot 16:15u: Poëzie met Warre, Peter, Mie, Lise en Jos
  • Zondag 9 september
   • 13:00u tot 13:45u: Borgerhout 1893 - 125 jaar stemrecht
   • 14:30u tot 15:15u: Antwerpen Zingt met Kameraad Korsakov

Dit is jouw beweging