Agenda

 • Toekomstforum: Punt andere Lijn

  dinsdag 10 december 2019 om 19u30 · 24 deelnemers
  Zuiderpershuis in Antwerpen, Belgium

  Afgeschafte ritten, vertragingen, overvolle bussen en ontevreden passagiers: het gaat De Lijn niet voor de wind. Na jarenlange besparingen stuurt de Vlaamse Regering nu zelfs aan op de privatisering van ons openbaar vervoer.

  Wat loopt er mis bij De Lijn? Wat zijn de plannen van de nieuwe regering? En vooral: hoe zorgen we ervoor dat we weer op het openbaar vervoer kunnen vertrouwen? Daarover hebben we het op het Toekomstforum Punt andere Lijn: de rol van ons openbaar vervoer voor een vlotte mobiliteit, schone lucht en een leefbare planeet.

  Jos D'Haese (PVDA) ontpopte zich als volksvertegenwoordiger in het Vlaams parlement tot een vurige pleitbezorger voor een sterk openbaar vervoer. Op 10 december gaat hij niet in debat met de minister, maar in gesprek met mensen met een groot hart voor het openbaar vervoer.

  Met

  • Rita Coeck, federaal secretaris ACOD TBM, kent De Lijn als geen ander
  • Herman Welter, specialist openbaar vervoer in binnen- en buitenland
  • Tim Bootsman getuigt over het geprivatiseerde busvervoer in Nederland
  • Sonja Theys is vakbondsafgevaardigde bij De Lijn
  • Delphine Castelli brengt inspiratie vanuit Duinkerke, waar stevig werd geïnvesteerd in beter en gratis openbaar vervoer
 • RedFox en Comac organiseren: Bike-in: de fietsparking moet gratis blijven!

  woensdag 18 december 2019 om 17u00
  Koningin Astridplein in Antwerpen, Belgium

  Als het van het Antwerpse stadsbestuur (N-VA, Open VLd en sp.a) afhangt worden de fietsparkingen onder het Centraal Station en het Operaplein binnenkort betalend. Een parkeertaks om je fiets te stallen.

  Een ongezonde maatregel, zo vinden PVDA Antwerpen, RedFox Antwerpen en Comac Antwerpen. Ongezond voor de portefeuille van al diegenen die iets minder verdienen. En ongezond voor de stad, want met een fietsparkeertaks verleid je geen mensen om de fiets te nemen.

  RedFox Antwerpen en Comac Antwerpen komen dus samen, net als vele andere mensen, voor actie. Wij willen geen gedeeltelijk betalende parking. Betalend als het proper is en niet betalend waar het vuil is. Wij willen volledig gratis en volledig proper!

  Breng dus massaal je fiets mee! - This is a BIKE-IN - Rinkel massaaaaaal je belletjes voor een gratis en propere fietsparking in Antwerpen Centraal.

  Facebook

 • Pensioen wafelenbak

  zaterdag 21 december 2019 om 14u00 · 1 deelnemer
  plein aan de Oever in Antwerpen, Belgium

  Ben je ook bezorgd over de lage pensioenen? Wil je ook een leefbaar minimumpensioen voor iedereen? Of wil je weten wat het alternatief is van de PVDA? Kom op 7 december om 14u naar de Wafelenbak op plein aan de Oever (in het verlengde van de voetgangerstunnel) en krijg antwoord op al je vragen.
  Huisgemaakte warme wafels (op grootmoeders wijze!) versterken de innerlijke mens, zodat je niet met van de kou bevende handen kan tekenen!


  ► Je pensioen is een basisrecht
  Je wettelijk pensioen is geen "cadeautje", maar een recht waar je je hele leven pensioensbijdragen voor betaalt.

  ►1.500 euro netto, minimum!
  Onze pensioen behoren tot de laagste van West-Europa: 1 op de 5 gepensioneerden in ons land leeft in armoede.

  ►Levenslang bijklussen? Over mijn lijk...
  Steeds meer ouderen moeten bijklussen om rond te komen. Met een pensioentje van €1.200 kan je zelfs geen rusthuis betalen.

  ► Dicht de pensioenkloof voor vrouwen
  Meer dan de helft van de vrouwen heeft geen €1.000 pensioen per maand. Hoog tijd om hun pensioenrechten te versterken.

  ► Stop de afbraak: kom op voor 1.500!
  Neem je toekomst zelf in handen en dien samen met ons de eerste burgerwet in voor een minimumpensioen van 1.500 euro netto.

 • Nieuwjaarsreceptie

  vrijdag 17 januari 2020 om 18u00 · 51 deelnemers
  Zuiderpershuis in Antwerpen, Belgium

  Vier met ons mee!

  We nodigen iedereen graag uit op de nieuwjaarsreceptie van de PVDA op vrijdag 17 januari in het Zuiderpershuis.

  • Geniet van een drankje en hapjes, wij trakteren
  • Babbel met de nieuwe Antwerpse PVDA-volksvertegenwoordigers: Peter Mertens, Greet Daems, Jos D'Haese en Lise Vandecasteele. Ook Raoul Hedebouw, PVDA-volksvertegenwoordiger uit Luik, zal er zijn.
  • Luister naar onze nieuwjaarsboodschap

  De toegang is gratis. Kom jij ook? Laat het ons hieronder even weten. Nodig gerust familie, vrienden en kennissen uit om mee te komen.

Dit is jouw beweging