Skip to content

Bijkomende veerdiensten voor mobiliteit over het water

Bijkomende veerdiensten voor mobiliteit over het water

We voeren opnieuw een veerdienst in over het kanaaldok, ter hoogte van de Tijsmanstunnel. Zo geraak je ook in dat deel van de haven gemakkelijker met de fiets op het werk.

We verhogen de frequentie van de veerdienst ter hoogte van de Sint-Annatunnel en bedienen het veer ook ‘s ochtends vroeg en ‘s avonds laat. Dat is absoluut noodzakelijk zo lang de liften en roltrappen in de Sint-Annatunnel onbetrouwbaar of buiten dienst blijven.

Ter hoogte van de Kennedytunnel leggen we een nieuwe veerdienst in in afwachting van de nieuwe tunnel of brug die daar ooit zou verschijnen. Vandaag is het immers vaak lang aanschuiven om daar als fietser naar de overkant te rijden.

Doe mee

Ben jij de lange wachtrijen aan de lift en de haperende roltrappen van de voetgangerstunnel ook beu? Wil je ook gewoon vlot te voet of met de fiets naar de andere kant van de Schelde? Teken dan de petitie om vaart te zetten achter de overzet.


Help jij mee voor een beter openbaar vervoer in Antwerpen?De PVDA in actie

Met de PVDA voeren we actie voor ons simpel en positief voorstel: wij willen een veer zoals in Amsterdam: tijdens de spits elke tien minuten een overzet die de mensen vlot en gratis naar de overkant brengt. Lees er hier alles over.Terug naar kaart