Stadscafé op Zondag: armoede in Antwerpen

Met de Stadscafés op Zondag wil de PVDA samen denken en dromen over het Antwerpen van de toekomst, een stad op mensenmaat. Peter Mertens nodigt inspirerende gasten uit voor prikkelende gesprekken waar iedereen welkom is.

Op het derde Stadscafé op Zondag zijn Lise Vandecasteele en Jan Vranken te gast. Lise Vandecasteele is armoede-experte van de PVDA, huisarts bij Geneeskunde voor het Volk en OCMW-raadslid in Antwerpen. Jan Vranken is emeritus professor aan de Universiteit Antwerpen, auteur van het boek Thatcher aan de Schelde en geestelijke vader van het Jaarboek armoede en sociale uitsluiting.

Het is de olifant in de kamer op het Schoon Verdiep, maar met de PVDA maakten we een sterk plan voor een stad zonder armoede. Want dat is mogelijk! Het begint bij het garanderen van grondrechten voor iedereen zoals werk en wonen. En dat gaat over het organiseren van wijkhuizen, over het optrekken van het leefloon en over de toegang tot water en energie garanderen. Op de eerste dag van het zomerverlof verwelkomt Peter daarover twee strijdbare gasten, Lise Vandecasteele en Jan Vranken. Lise is armoede-experte van de PVDA, huisarts bij Geneeskunde voor het Volk en OCMW-raadslid in Antwerpen. Jan is emeritus professor aan de Universiteit Antwerpen, auteur van het boek Thatcher aan de Schelde en geestelijke vader van het Jaarboek armoede en sociale uitsluiting.

WANNEER
1 juli 2018 om 14u00 - 16u30
WAAR
Actiecentrum van de PVDA
Gemeentestraat 6
Antwerpen 2060
Belgium
Google map en route

Kom je?

Als je aanklikt ‘je mag mij mailen’ ‘je mag mij sms’en’ worden je gegevens opgenomen in de gegevensbank van de PVDA om je, volgens jouw interesses, op de hoogte te houden van publicaties en activiteiten van de PVDA. Je hebt het recht om deze gegevens op te vragen en te verbeteren. Richt je vraag naar PVDA, Lemonnierlaan 171, 1000 Brussel of pvda@pvda.be.

Schrijf als eerste een commentaar

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.

Dit is jouw beweging