Stad onderzoekt dan toch alternatieve locatie voor MCA

Eerder deze week lazen we in de pers dat de Maritieme Campus (MCA) dan toch niet zou worden opgetrokken in de Hobokense Polder. De stad onderzoekt of een alternatieve locatie mogelijk is. Goed nieuws, want het megalomane bouwproject pal in natuurgebied oogstte al een storm aan kritiek. Dat protest lijkt nu dus te lonen, maar de toekomst blijft erg onduidelijk.

In mei van dit jaar kreeg rederij CMB een (nieuwe) omgevingsvergunning voor de bouw van een vastgoedcomplex met torens tot zeventig meter hoog en een parking voor 700 wagens. Dit waanzinnige project kreeg de naam Maritieme Campus Antwerpen, en moest midden in het natuurgebied van de Hobokense Polder verrijzen. Buurtbewoners, natuurverenigingen en wandelaars tekenden protest aan, en het Vlaamse Agentschap voor Natuur en Bos gaf een negatief advies. Ook de PVDA hielp om honderden bezwaarschriften in te dienen, en protesteerde meerdere malen op de gemeenteraad. Desondanks zetten de stad en CMB door.

Tot nu, want wat blijkt? Het stadsbestuur bekijkt of de campus kan worden opgetrokken op een alternatieve locatie, dichter bij de stad zelf. Het gebouw zou dan aan de ingang van de BlueGate-site moeten komen, vlak bij de Kennedytunnel.
Hoopvol nieuws dus, en een mooie opsteker voor al diegenen die zich de afgelopen maanden met hand en tand verzet hebben tegen de komst van MCA in de Hobokense Polder. Er ligt echter nog niets vast, en ook de stad zegt dat alle pistes nog open liggen.
Het tij lijkt wel te keren, dus is het essentieel de druk hoog te houden.

Ontdek wat jij kan doen om de Hobokense polder mee te redden. Kom naar onze protestbarbeque op vrijdag 19 augustus.