Lokale PVDA-afdeling zet winkelpersoneel in de bloemetjes

En toch konden we met de Basisgroep postcode 2000 van PVDA vandaag nog een glimlach op het gezicht van Brenda Jacobs en Ruben Van Bouwel toveren. Onder hun beide baten Brenda en Ruben de Fred en Ginger winkel uit aan de Lombardenvest in centrum Antwerpen. Gisteren kregen ze te horen dat het warme verhaal, dat ze al jaren met hun winkel schreven, geen happy end krijgt. Hun job staat op de tocht en dat mag op rekening worden geschreven van de megalomane topman van de winkelketen voor wie de bomen tot in de hemel reikten. Sommige kranten spreken van fraude.

De twee zijn meer dan collega’s van elkaar, ze zijn in al die jaren dat ze samen de winkel runnen dikke vrienden geworden. “We konden de winkel vrij autonoom zonder veel inmenging van de hogere echelons uitbaten,” zegt Brenda. “We deden het verre van slecht in zoverre dat we samen met winkels van Gent en Brussel zowat de sterkhouders van de keten waren. Het was een beetje ‘onze’ winkel, en dat vond de buurt hier ook. Het is jammer dat het zo dreigt te eindigen. De onzekerheid die ons nu te beurt valt knaagt. Maar wat nog het meest pijn doet is dat Ruben en ik zo uit elkaar gerukt worden, “ zo besluit Brenda nog.

Met een bos bloemen konden we als PVDA Antwerpen het verdriet niet helemaal lenigen, maar het zorgde wel voor een hart onder de riem.