Bezoek ons op ManiFiesta

Elke provinciale werking van de PVDA heeft op ManiFiesta een eigen lokaal ontmoetingscentrum.

Op 14 oktober zijn het gemeenteraadsverkiezingen. De PVDA heeft in Antwerpen grote ambities. In onze tent op ManiFiesta kan je kandidaten ontmoeten, campagnemateriaal meenemen, argumenten uitwisselen en nog veel meer.

Verder kan je er ook een heerlijke pannenkoek met een kop koffie of thee nuttigen. Wie zich liever aan iets sterkers waagt kan genieten van één van onze streekbieren: een Bolleke Koninck, Duvel, Maneblusser of Westmalle Tripel.

De Antwerpse tent is doorlopend open maar op bepaalde tijdstippen verwelkomen we ook nog gasten op ons podium daarover hieronder meer.

Op het podium in de provinciale tent

Op zaterdag openen we het podium met sterke verhalen van de Antwerpse werkvloer. Later op de dag volgt een jaarlijkse traditie: poëzie met Warre Borgmans, Peter Mertens, Mie Branders, Lise Vandecasteele en Jos D’Haese. Ze gaan aan de slag met gedichten van geëngageerde vrouwelijke dichters.

Op zondag keren we een stukje terug in de tijd: in Borgerhout werd na ingrijpende gebeurtenissen aan de kaarsenfabriek “Den Bougie” het meervoudig stemrecht bekomen. Geen droog debat maar een levendig spel met als gastvrouw Mitta Van der Maat. Ze krijgt versterking van Steven Boers en MC Lily (ondertussen uitgegroeid tot “het gezicht van Borgerhout”). Tot slot mogen jullie de stembanden schrapen om samen met Kameraad Korsakov enkele echte “Antwaarpse nummerkes” te zingen.

 • Zaterdag 8 september
  • 13:00u tot 13:45u: Sterke verhalen van de Antwerpse werkvloer (meer info hieronder)
  • 15:30u tot 16:15u: Poëzie met Warre, Peter, Mie, Lise en Jos
 • Zondag 9 september
  • 13:00u tot 13:45u: Borgerhout 1893 - 125 jaar stemrecht
  • 14:30u tot 15:15u: Antwerpen Zingt met Kameraad Korsakov

Gezicht op de kieslijst, voeten op de werkvloer

In de parlementen en gemeenteraden zijn ze zeldzaam: arbeiders en bedienden die weten hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. In de Antwerpse gemeenteraad is er één arbeider: Mohamed Chebaa. Maar op de lijsten van de PVDA vind je ze wel met velen terug: werkende mensen die zich naast hun job engageren voor een ander soort politiek. Hoe groot is de kloof tussen de politiek en de werkvloer vandaag? Waarom engageren ze zich als kandidaat voor de PVDA? En hoe willen zij de zaken veranderen in de toekomst? Ward Coenegrachts gaat in gesprek met kandidaten met de voeten op de werkvloer.

 • Ans Peeters (zorg)
 • Dennis Lauwers (transport)
 • Astrid Goossens (haven)
 • Rob Eeman (zorg)

Meer info vind je op Facebook.

 

Alles over ManiFiesta lees je hier.