Skip to content

Welkom weer, veer!

Welkom weer, veer!

Vandaag verwelkomde Antwerps districtsraadslid, Nadine Peeters, samen met PVDA-lijsttrekker voor de gemeenteraad Ben Van Duppen, de tweede veerboot over de Schelde. Met een boeketje bloemen voor de schippers én een rode loper voor de pendelaars. Na tien lange  maanden varen er opnieuw twee overzetboten over de Schelde en kan de frequentie terug opgevoerd worden tot om het kwartier. “Geen moment te vroeg”, zegt Peeters “We hebben die veerdienst keihard nodig, na het wegvallen van bus 36 en de onheilspellende berichten over de premetro. Linkeroever wordt een verkeerseiland. Het verzet van de Antwerpenaren heeft geloond. Laten we doorgaan op dit elan en ook twee veerboten inleggen ter hoogte van de Kennedytunnel.”

“Persacties, tussenkomsten in gemeenteraden en het Vlaams parlement en petities. De Linkeroevernaren en ook de PVDA hebben alles gedaan om de tweede veerboot terug te krijgen”, zegt Nadine Peeters. “De afschaffing door Vlaams minister van Mobiliteit, Lydia Peeters, in april 2023 was een steek in het hart voor de 1 miljoen gebruikers. Van de ene dag op de andere werd een goed werkend vervoermiddel afgepakt.  De veerboot is uitermate betrouwbaar en ook heel sociaal en veilig. Het verzet heeft geloond en we hebben onze veer terug.”

Peeters waarschuwt de Antwerpenaar. “Laten we waakzaam blijven en ervoor zorgen dat dit geen verkiezingscadeau is dat binnen 10 maanden, na de gemeenteraadsverkiezingen in oktober opnieuw wordt afgevoerd. We kennen de kwalijke reputatie van de Vlaamse regering en de financiering van openbaar vervoer.”

Peeters breekt een lans voor het inleggen van een tweede veerdienst naar Linkeroever. “Wij stellen voor dat er een hoogfrequente veerdienst komt aan de Kennedytunnel, waar men de fietsersbrug wil bouwen. Een veerdienst kan op heel korte termijn ingelegd worden en heeft volgens de alternatievenstudie Scheldeoeververbinding een potentieel van 3650 extra fietsers per dag. Met Oosterweelwerken én met de renovatie van de premetrokokers is dat een heel slimme investering”.