Skip to content

Stadscafé op Zondag: stadsontwikkeling in Antwerpen

Stadscafé op Zondag: stadsontwikkeling in Antwerpen

Met de Stadscafés op Zondag wil de PVDA samen denken en dromen over het Antwerpen van de toekomst, een stad op mensenmaat. Peter Mertens nodigt inspirerende gasten uit voor prikkelende gesprekken waar iedereen welkom is.

Op het tweede Stadscafé op Zondag is professor André Loeckx, emeritus hoogleraar van het Departement Architectuur, Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening van de KU Leuven te gast. Het gesprek zal gaan over stadsontwikkeling in Antwerpen.

Wonen in de stad is duurzaam. Stadsbewoners hebben een kleinere ecologische voetafdruk, maken minder gebruik van de auto, gebruiken meer de fiets en het openbaar vervoer in hun dagelijkse verplaatsingen. Wonen er globaal meer mensen in de steden, dan zorgt dat voor minder versnippering, dan blijft er meer open ruimte en vermindert de verkeersstroom. Maar wie maakt de stad? Stadsbeleid en ruimtelijke planning gaan over het maken van keuzes. Met wie komt de stadsontwikkeling tot stand, of zonder wie? Ten gunste van wie, of ten nadele van wie? Wie beslist, wie niet?

Facebook

debug info: this is the footer for domain antwerpen
debug info: this is the footer for domain for existing data