Skip to content

PVDA opent 'openluchttentoonstelling' aan 'spookhaltes' van bus 31

Blue (23 jaar) woont in de Collegelaan in Borgerhout en werkt als kokkin in een restaurant in Antwerpen. Sinds bus 31 niet meer door haar buurt rijdt, is zij een half uur langer onderweg naar haar werk en een half uur langer terug. Blue is één van de vele inwoners die in de problemen komen door het knippen in het bus- en tramaanbod in Antwerpen. PVDA Borgerhout en Deurne openden op 27 februari een openluchttentoonstelling met portretten van mensen zoals Blue, die de dupe zijn van het wegvallen van bus 31. Bekijk hier het fotoverslag

De portretten en de persoonlijke verhalen werden opgehangen aan de verschillende 'spookhaltes' van bus 31. Bushokjes die nog op straat staan, maar niet meer bediend worden. Met de tentoonstelling wil de linkse partij de menselijke verhalen brengen achter de afbraak van het openbaar vervoer. "Deze portretten geven gezicht in het straatbeeld aan wat het voor mensen concreet betekent als een veelgebruikte bus- of tramlijn wegvalt", zegt Jos D'Haese, Vlaams parlementslid en Borgerhouts districtsraadslid voor de PVDA. "Het is nu extra belangrijk dat we ons daarvan bewust zijn, op het moment dat ook tramlijnen 2, 4 en 7 bedreigd zijn."

De PVDA wil dat lijn 31 snel terug wordt ingevoerd. "Hoe absurd is het dat in tijden van files, lage emissiezones en klimaatverandering, hele wijken zonder openbaar vervoer worden gezet?", vraagt D'Haese zich af. "Mensen zouden net méér alternatieven moeten krijgen, niet verplicht worden om de auto te nemen om zich te verplaatsen."

Fotoverslag