Skip to content

PVDA tweede grootste partij in stad Antwerpen: “Een signaal van hoop en perspectief”

PVDA tweede grootste partij in stad Antwerpen: “Een signaal van hoop en perspectief”

De PVDA wordt de tweede grootste partij in stad Antwerpen. “Dit geeft hoop en perspectief, ook voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober,” zeggen Ben Van Duppen, lijsttrekker voor de gemeenteraad en Anne Delespaul, Antwerps provinciaal voorzitter.

“We voelden op het terrein dat de campagne goed zat, maar dat de golf zo groot zou zijn, dat hadden we niet verwacht,” zegt Delespaul. “We halen veel nieuwe stemmen binnen vanuit verschillende groepen. We merkten tijdens de campagne veel steun bij de jeugd en de studenten die op zoek zijn naar een positieve toekomst. Ook in de bedrijven in de haven merken we dat sympathie voor de PVDA bij de arbeiders groot is. Dat doet ons als Partij van de Arbeid veel deugd. Ten slotte krijgen we ook stemmen vanuit de brede diversiteit die de stad kent.”

De verklaring voor de uitzonderlijk goede uitslag van de PVDA in de stad ligt volgens Van Duppen onder andere bij de diepe sociale crisis in Antwerpen en het antwoord dat de partij daarop biedt. “Tijdens de campagne merkten we dat de problemen zoals de wooncrisis en de armoede diep zitten. Veel Antwerpenaren hebben het moeilijk op het einde van de maand. Mensen vinden zich terug in ons sociale programma. Ze appreciëren enorm dat de PVDA aanwezig is op het terrein en hun problemen op de politieke agenda zet.”

“In zijn geheel gaat links erop vooruit in de stad Antwerpen. Als deze trend zich verderzet voor de gemeenteraadsverkiezingen is er misschien een progressieve meerderheid met PVDA, Vooruit en Groen mogelijk in Antwerpen. De PVDA is de locomotief van deze linkse beweging”, zegt Van Duppen. “Na twaalf jaar koud N-VA-bestuur van besparen en privatiseren kan er eindelijk een warm links beleid komen. Dat geeft veel hoop.”