PVDA komt voor het eerst op in Borsbeek en pleit voor meer inspraak

PVDA komt voor het eerst op in Borsbeek en pleit voor meer inspraak

20 september 2024

Op 13 oktober zullen de Borsbekenaren voor de PVDA kunnen stemmen. De linkse partij, die bij de verkiezingen van 9 juni een sterke score neerzette, stelt er nu een volks en gemotiveerd team voor. Peter De Koning (62) trekt de lijst. “Borsbeek wordt dan wel tegen de wil van haar inwoners in het tiende district van Antwerpen, wij willen erop toezien dat er naar de Borsbekenaar geluisterd wordt”.

Peter De Koning is leraar Engels en vakbondsafgevaardigde. Hij woont al meer dan 25 jaar in Borsbeek en trekt de kersverse PVDA-lijst. In zijn vrije tijd is hij een actief wandelaar en zwemmer. “PVDA zit in de lift. Met de jongste verkiezingen zagen we een verdubbeling van ons stemmenaantal in Borsbeek en een heel sterk resultaat in Antwerpen stad. Wanneer ik met de mensen spreek, merk ik dat velen hier op zoek zijn naar een vernieuwend sociaal alternatief. Ik ben blij dat we voor de eerste keer een lijst kunnen indienen en dat alternatief kunnen aanbieden”, zegt De Koning.  

PVDA Borsbeek wil erop toezien dat de stem van de gewone Borsbekenaar gehoord wordt in de stad. “Wij verdienen een lokaal bestuur dat dicht bij ons staat. Het Antwerpse stadsbestuur halveerde de openingsuren in zes stadsloketten en bouwde de lokale politiekantoren af. We hebben investeringen nodig in onze publieke diensten en hun personeel zodat die dicht bij de mensen blijven”, licht Peter De Koning toe.

Daarnaast benadrukt Peter De Koning het belang van het ondersteunen van de lokale middenstand. “Om extra zuurstof te geven aan de lokale handelaars vragen we om een wekelijkse markt te organiseren in overleg met de lokale middenstand. Een sterke middenstand brengt mensen samen, creëert een fijn samenleven en voorkomt verloedering, dat zien we overal. We moeten er dus alles aan doen om die te ondersteunen. Dat is goed voor de handelaars, en voor Borsbeek”.

Op de tweede plaats staat vertaalster Marina Mommerency (74). Touwtechnieker en syndicalist Dennis Kusseneers (32) neemt de derde plaats in. Marie-Antoinette de Cauter (67), actief in het vrijwilligerswerk, staat op vier. Op de vijfde plaats staat atletiekcoach Bruno Lauwers (80). Fatna Laïche (53) en Erik Heylen (56) maken het team volledig. 

 


Foto: van links naar recht: Dennis Kusseneers, Marina Mommerency, Peter De Koning, Marie-Antoinette De Cauter, Erik Heylen en Bruno Lauwers

Fotograaf: Karina Brys