Skip to content

Geef jouw idee over de Peperbus

Geef jouw idee over de Peperbus

Sinds 2018 is de Sint-Jans-Evangelistkerk, in de volksmond beter bekend als “de Peperbus”, niet langer meer in dienst als kerk.
Er wordt gezocht en nagedacht naar een nieuwe invulling voor het kerkgebouw.

Zo waren er de voorbije 2 jaar plannen om de kerk om te vormen tot een kantoorgebouw met vergaderruimtes en co-workingspaces. Daarnaast was het de bedoeling om de link met de buurt te maken door de districtsbibliotheek er een plaats te geven en les- en opleidingslokalen in te richten voor jongeren. Begin september liepen de plannen spaak, en UNIZO trok de stekker uit het project wegens niet rendabel genoeg.

Daar staan we dus vandaag – met een lege kerk waarvoor niemand een geschikte invulling lijkt te vinden. Met de deur stevig op slot.

Toch is er ook goed nieuws: UNIZO mag dan wel vertrokken zijn, de 2 miljoen euro voor de bibliotheek en de 2,2 miljoen euro aan erfgoedsubsidies liggen wel nog in de schuif.  PVDA Borgerhout vindt dat zo een gebouw in publieke handen moet blijven.
De districtsbibliotheek zou een prachtige plek kunnen vinden in de Peperbus, maar er is nog veel meer mogelijk. Laat het deze keer een plek zijn waar de buurt, jong en oud, terecht kan, in plaats van opnieuw een privaat prestigeproject.


Wat is jouw idee? Wat zou jij willen zien in de Peperbus?

Wanneer de stad een nieuwe projectoproep lanceert is nog niet geweten en of ze de buurtbewoners hierin gaat betrekken evenmin. Daarom vragen we jou nu al om je ongezouten mening over de Peperbus te geven.