Skip to content

Paashaas verrast kinderen in Stadspark

Een paashaas en zijn helpers verrasten vrijdagmiddag de kinderen in het Stadspark met een mand vol eieren. Hij kwam er op initiatief van de Pioniers, de kinderbeweging van de PVDA en de lokale PVDA-werking. “Normaal organiseren we kampen voor kinderen in de natuur”, legt Pioniers-animator Stan D’Haese uit. “Die kampen kunnen nu niet doorgaan. Omdat er in deze bevreemdende tijden net meer nood is aan afleiding, plezier en chocolade, besloten we de paashaas uit te nodigen in het Stadspark en hem een handje te helpen”.

‘Mama, papa, kijk de paashaas!’, ‘Oh, joepie, paaseitjes’, ‘Normaal komt de paashaas bij mijn oma, maar nu is hij hier in het park’... Vanop een veilige afstand deelden de paashaas en zijn helpers lekkere eitjes uit. “De reacties van de kinderen maken één ding duidelijk, de paashaas is een graag geziene gast”, zegt Stan D’Haese. “Voor de kinderen, zeker zij die klein behuisd zijn of in een appartement wonen zonder tuin, is deze afleiding broodnodig.”

“De Pioniers brengen kinderen en jongeren van over heel België samen. We zorgen er steeds voor dat kinderen uit minder gegoede gezinnen kunnen deelnemen en zich ook thuis voelen”, legt D’Haese uit. “Normaal organiseren we kampen en kunnen de kinderen ravotten in de natuur. Nu proberen we de kinderen op een veilige manier te entertainen en door deze moeilijke tijden helpen. Op onze facebookpagina lanceren we elke dag een leuke challenge.”

Dit paasweekend kwam het tot een samenwerking met de lokale PVDA-werking van Klein Antwerpen, postcode 2018. “Binnenkort doen we met de Wilrijkse PVDA-werking een heuse livestream poppenkast. Het wordt een hilarische voorstelling voor kinderen en volwassenen. Hou onze facebookpagina in het oog want het wordt de moeite”, knipoogt Stan D’Haese.

Fotograaf: Han Soete.

 

debug info: this is the footer for domain antwerpen
debug info: this is the footer for domain for existing data