Skip to content

Na acties van PVDA stijgt de frequentie van de Hobokense pendelbus met de helft

Na acties van PVDA stijgt de frequentie van de Hobokense pendelbus met de helft

In juni voerde opnieuw PVDA actie voor een frequentere pendelbus in Hoboken. Met succes, vanaf 1 september stijgt de frequentie met de helft. “Dat is een goede eerste stap,” zegt Ben Van Duppen, woordvoerder PVDA Antwerpen, “we roepen stad, De Lijn en Water-link op om van de heraanleg een topprioriteit te maken, zodat de trams snel terug zijn.”.

Vrijdagnamiddag kondigde De Lijn aan dat de route van de pendelbus in Hoboken wordt aangepast. Die bus vervangt trams 2 en 4 tot de versleten sporen vervangen zijn. Bovendien wordt vanaf 1 september de frequentie van de pendelbus verhoogd tot zes bussen per uur, in plaats van slechts vier vandaag.

PVDA voert al anderhalf jaar actie voor performant openbaar vervoer naar Hoboken centrum en is tevreden dat er nu een eerste stap gezet wordt. “In juni kookten we nog eitjes aan de tramhalte om een hogere pendelfrequentie te vragen. Zeker vanaf 1 september wanneer de school weer start is dat broodnodig,” vertelt Ben Van Duppen, woordvoerder PVDA Antwerpen, “de beslissing toont aan dat we op het juiste spoor zitten, en het perfect mogelijk is.” Van Duppen vraagt De Lijn de situatie van nabij te blijven opvolgen en bij te sturen als blijkt dat de pendelbussen overvol zitten. “Als ze 1 bus extra per uur inlegt, heb je de frequentie van de vroegere tram 4 van een bus om de 8 minuten. Perfect mogelijk en nodig.”.

Maar de pendelbus is natuurlijk slechts een tijdelijke oplossing. De echte oplossing is het terugbrengen van trams 2 en 4 naar de Kioskplaats. “Over de timing van de vervanging van de tramsporenen de heraanleg van de Antwerpsesteenweg wordt momenteel nog met geen woord gerept. Dat is verontrustend,” gaat Van Duppen verder, “dit project moet bij de stad Antwerpen, het district Hoboken, De Lijn én bij Water-link bovenaan de prioriteitenlijst komen. De Hobokenaren verdienen het haar trams zo snel mogelijk terug te krijgen.”.