Skip to content

Jonge, vrouwelijke en diverse topkandidaten van PVDA Deurne

Jonge, vrouwelijke en diverse topkandidaten van PVDA Deurne

PVDA Deurne trekt met een straffe ploeg naar de districtsverkiezingen. De top vijf is jong, vrouwelijk en divers. Met deze kandidaten wil de PVDA gaan voor een district op mensenmaat, waar de noden van de bewoners centraal staan, en niet die van de betonlobby of andere megalomane projectontwikkelaars.

Kristof Vissers (39) trekt de lijst. Hij geeft Nederlandse les aan anderstaligen in Open School Antwerpen, waar hij ook afgevaardigde is voor ACOD Onderwijs. Als huidig fractievoorzitter in de districtsraad is hij één van de drijvende krachten achter het protest voor het openhouden van het Arena zwembad.

Manal Toumi (23) is onze tweede kandidaat, een jonge Antwerpse vrouw met Marokkaanse roots. Zij studeert rechten en zet zich in om racisme en discriminatie uit onze samenleving te bannen. Met haar Youtube filmpjes geeft ze mensen inzage in het leven van een jonge persoon met een migratieachtergrond en wil ze vooroordelen de wereld uit helpen.

Op plaats drie staat Bart Ostyn (53), huisarts bij Geneeskunde voor het Volk. Bart is sinds 2015 districtsraadslid voor PVDA. Zowel in zijn job als in de raad is hij actief bezig met mobiliteit en gezondheid. Bart werkte jarenlang voor Artsen Zonder Grenzen en het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

Ans Peeters (27) werkte enkele jaren als opvoeder in de zorgsector en nu als vormingswerker in het jeugdwerk. Zij geeft cursus aan jongeren met een mentale beperking. Daarnaast is ze actief in de strijd van de PVDA tegen de privatisering van de zorg- en sociale sector. Ans neemt de vierde stek in.

Kadra Farah (47) maakt onze top vijf volledig. Kadra is intercultureel bemiddelaar en slaat bruggen over grenzen van cultuur en afkomst heen. Zij is zelf in Djibouti geboren. Kadra is bovendien actief in de strijd tegen geweld op vrouwen en genitale verminking.

Met deze ploeg wil de PVDA de stem van de straat in de districtsraad van Deurne brengen. De afgelopen maanden vroegen we met de Grote Bevraging de mening van 1589 Deurnenaren. Bijna vier op tien Deurnenaars vindt de overkapping van de Ring het beste voorstel. Zo creëren we nieuwe groene ruimte voor onze dichtbevolkte wijken, zetten we in op vernieuwende mobiliteit met een Singeltram én maken we plaats voor betaalbare woningen en nieuwe scholen. Daarnaast vindt één op de drie Deurnenaars het open houden van het Arena Zwembad de absolute prioriteit. Beide speerpunten weerspiegelen onze visie op Deurne als geheel van ‘integrale wijken’: leefbare, gezonde wijken met buurtscholen en betaalbare woningen, met groene ruimte en duurzame mobiliteit, met stadsdiensten met kwaliteitsvolle en toegankelijke dienstverlening in moderne en betaalbare publieke infrastructuur.