Skip to content

Honderd gezinnen verwelkomen Peter Mertens in hun living tijdens unieke livestream

Honderd gezinnen verwelkomen Peter Mertens in hun living tijdens unieke livestream

In Antwerpen stelden vandaag een honderdtal gezinnen hun living open tijdens een uniek livestream evenement, georganiseerd door de PVDA. Samen met vrienden, familie en collega’s gingen ze zo in dialoog met Peter Mertens, de lijsttrekker van de linkse partij in Antwerpen.

“Het is fantantisch om te zien dat zo veel mensen op onze oproep gereageerd hebben”, reageert Mertens enthousiast, die de livestream opnam in de nieuwe Antwerpse hoofdzetel van de PVDA. “Het was erg interessant om te zien welke vragen er binnenkwamen van de mensen die thuis of bij vrienden de uitzending volgden. Openbaar vervoer, rusthuizen, de betaalbaarheid van ons programma, zelfs over Europa kregen we vragen binnen. Maar we hebben het natuurlijk ook gehad over de uitdagingen van de komende jaren, over onze principes tegenover de graaicultuur, over straat-raad-straat en de mensen permanent betrekken, over de stad en de gemeenten en 'het recht op de stad', en over het hoe en waarom van onze grote bevraging.”

De mosterd voor de livestream haalde de PVDA bij de campagne van Bernie Sanders in de Verenigde Staten. “Ook hij trapte zijn campagne op gang met een livestream bij de mensen thuis”, zegt Mertens. “Zonder grote campagnebudgetten, maar met de inzet van des te meer enthousiaste vrijwilligers kon hij zo enorm veel mensen bereiken. Vandaag tonen we dat dat ook bij ons mogelijk is.”