Skip to content

Hobokense PVDA stelt top 7 voor

In Hoboken is de PVDA-lijst volledig klaar. Mie Branders, huisarts bij Geneeskunde voor het Volk en gemeenteraadslid in Antwerpen is opgetogen bij de voorstelling van het team waarmee ze in Hoboken naar de kiezer trekt. Vandaag stelt ze de top 7 voor.

Als lijsttrekster zet Mie Branders haar ervaring van 12 jaar districtsraad en 6 jaar gemeenteraad in. “Ik ben al 28 jaar huisarts in Hoboken. Via mijn patiënten komen heel wat problemen rond gezondheid, wonen, mobiliteit of samenleven rechtstreeks op mijn agenda”, legt ze uit. “Omdat ik mijn huisbezoeken met de fiets doe, ken ik ook alle hoeken en kantjes van het district.”

Op plaats 2 staat huidig fractieleider Swa Engelen, ook erg actief als vrijwilliger in een aantal Hobokense organisaties. Hij bouwde de afgelopen jaren een indrukwekkende dossierkennis op. Plaats 3 wordt ingevuld door Tinneke Elst. Ze is moeder van een tiener en werkt als zorgkundige in Ziekenhuis Hoge Beuken. “Tinneke werkt al jaren mee in onze Hobokense afdeling. Ik ben heel blij met haar engagement nu op de lijst”, zegt Mie.

Huidig districtsraadslid en bouwvakker Sadiq Mazghani staat op plaats 4, gevolgd door de 28-jarige Tim Joye op plaats 5. Tim is huisarts bij Geneeskunde voor het Volk en kersverse papa. “Van de 1255 Hobokenaars die we ontmoetten met onze bevraging, kruiste één op vier aan dat de looduitstoot in Hoboken moet stoppen”, vertelt Mie. “Met dokter Tim die zich als een pitbull in de problematiek van loodvervuiling door Umicore heeft gebeten zal dat thema niet meer van de agenda verdwijnen”.

Michel Van de Wiele is een nieuw gezicht op plaats 6, maar des te bekender als aanspreekpunt voor de sociale huurders in zijn wijk Vinkenvelden. Hij zet zich al jaren in voor betaalbaar en duurzaam wonen. “Ik ben ook ontzettend fier dat Insaff El Maimouni op plaats 7 staat”, zegt Mie. “Ze is actief bij Redfox, de jongerenbeweging van de PVDA. Ze stampte mee het DiverCity-festival uit de grond. Dat is een jaarlijks Antwerps jongerenfestival dat de diversiteit omarmt en al zijn 4de editie kende.

Mie Branders hoopt met deze actieve, sociale en diverse kopploeg een sterke PVDA-score neer te zetten. “Want de afgelopen 6 jaar hebben we gezien dat we in het district de motor waren voor een beter beleid. Vanuit de oppositie hebben we heel wat dossiers vanuit de wijken op de raad gebracht. Denk de PVDA weg en de raadszittingen zouden niet langer dan een kwartier duren. Het district is het bestuursniveau dat het dichts bij de burger staat en verdient dan ook sterke en geëngageerde raadsleden. Wel, hier zijn we!”.

De volledige lijst vind je hier.