Skip to content

Captain Jack: geen pretpark naast de Luchthaven van Deurne

Captain Jack: geen pretpark naast de Luchthaven van Deurne

De Vlaamse Regering heeft het themapark Captain Jack geselecteerd, voor de ontwikkeling van een pretpark op haar terreinen langs de Luchthaven in Deurne en de Krijgsbaan in Mortsel. De PVDA is niet tegen pret en parken, maar wel tegen een pretpark op die plaats. Mie Branders gaf de drie voornaamste redenen in de gemeenteraad van 6 maart 2023.

Vast betonneren van een subsidieslurpende luchthaven

De luchthaven is omstreden omdat ze niet rendabel is zonder massale subsidies. Voor elke euro omzet heeft de luchthaven 3 euro aan subsidies. Tegen beter wil en dank houdt de Vlaamse Regering vast aan deze luchthaven. Door het maken van een thema-park rond luchtvaart met een viersterrenhotel is het natuurlijk het doel om de aantrekkelijkheid van de luchthaven te vergroten.

Het verkeersinfarct in Mortsel en de zuidrand is nu al compleet

Door een gebrek aan investeringen in het openbaar vervoer wordt er geknipt in ons trein- tram- en busaanbod. Ook de Oosterweelwerken zullen zich de komende jaren laten voelen. Om het project toch maar verkocht te krijgen gooit Captain Jack er nog een extraatje bovenop: een monorail vanuit Mortsel-Oude God. Zou het de Vlaamse Regering niet sieren dat ze eerst werk maakt van een modern en stipt openbaar vervoer, een normaal treinaanbod richting Antwerpen en Brussel? Dan kunnen we nadien samen met de bewoners nadenken over de nood aan een monorail vanuit Mortsel-Oude God.

Gemeenschappelijke, publieke grond komt in commerciële handen zonder enige inspraak

Wat willen de omwonenden van de dichtst bebouwde regio van Vlaanderen dat er met deze omgeving gebeurt? Het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat dit aan hen gevraagd werd. Maar nee, topdown worden plannen gemaakt en lokale besturen -met of zonder N-VA-burgemeester- vallen uit de lucht. In dit dossier toont de N-VA weer eens aan dat wat ze zelf doet, ze alles behalve beter doet. Er komt net minder democratie en minder inspraak.