Skip to content

Bevraging PVDA 1000 keer ingevuld op 48 uur: « dit is du jamais vu »

Bevraging PVDA 1000 keer ingevuld op 48 uur: « dit is du jamais vu »

De grote bevraging die de PVDA Antwerpen maandag lanceerde via een nieuw digitaal platform, werd op amper twee dagen tijd al 1.000 keer ingevuld. “Deze massale respons toont dat de mensen écht wel iets te zeggen hebben over hun stad. Het debat in Antwerpen heeft nood aan zuurstof, aan democratie en aan inspraak”, aldus een opgetogen PVDA-voorzitter Peter Mertens.

Tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen, in 2012, haalde de PVDA Antwerpen via digitale weg op vier maanden tijd slechts 1.000 enquêtes op. “Deze digitale omslag is nieuw in onze campagne”, aldus Mertens. “Voorheen wilden we met onze website informeren. Nu willen we vooral in dialoog gaan en organiseren. Ons digitale platform biedt eenvoudige concrete filmpjes, artikels en ideeën aan, waarmee mensen meteen zelf aan de slag kunnen gaan, zowel op de koffie bij de bomma als op sociale media.” Naast de enquête invullen kunnen bezoekers zich op de nieuwe website ook inschrijven als medewerker en een gift doen voor de kiescampagne.

De grote bevraging van de PVDA Antwerpen kan nog tot 24 december ingevuld worden via de link: antwerpen.pvda.be/bevraging
De PVDA Antwerpen zal de komende maanden ook met honderden vrijwilligers op straten en pleinen de mening van de mensen vragen. In het totaal wil de PVDA Antwerpen minstens 10.000 Antwerpenaars bevragen. “Zo’n grootschalige digitale bevraging is du jamais vu in de Belgische politieke geschiedenis”, aldus voorzitter Mertens.

Op basis van deze enquête wil de PVDA acties opzetten rond problemen die de mensen aankaarten en de prioriteiten bepalen in haar programma voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.