Mie Branders: "Een kwestie van tijd tot er onschuldige slachtoffers vallen. Een grondige evaluatie van de war on drugs is hoogdringend."

Zondagnacht werd Antwerpen opnieuw opgeschrikt door een granaataanval, deze keer in Berchem. PVDA-gemeenteraadslid Mie Branders reageert: "Het geweld is doorgedrongen tot in de wijken en het lijkt maar een kwestie van tijd tot er onschuldige slachtoffers vallen. Al maandenlang vragen wij een kritische evaluatie van de war on drugs die burgemeester Bart De Wever in 2013 startte. Want in enkele jaren tijd hebben we de geweldspiraal tussen rivaliserende drugsbendes alleen maar zien toenemen."

Het stadsbestuur betaalde zich de afgelopen jaren blauw aan zwaar oorlogsmateriaal. Herrinner je de Whispers met kogels van bijna 7 cm, de Bearcat-pantserwagen en de peperdure gepantserde anonieme wagens. De wijkpolitie moest plaats ruimen voor robocops en rijdende politiekantoren. Maar wat brengt dat vandaag op? Welke agent kent de buurt nog, zoals een echte champetter die zijn pappenheimers weet wonen en elke verdachte nieuwigheid als eerste herkent? "Na zes jaar is het hoog tijd voor een grondige, onafhankelijke, algemene evaluatie van de war on drugs. Dat vragen we nu al maanden en het gebeurt niet.”, stelt PVDA-gemeenteraadslid Mie Branders.

Perscontact

Mie Branders

 

Foto bovenaan: Han Soete, flickr.com