Jongeren Merksem willen kunstgras in plaats van betonplaten

Kunstgras, geen beton! Dat is de simpele vraag van de jongeren die voetballen op het pleintje in de Borrewaterstraat in Merksem. Ze startten een petitie die meer dan driehonderd keer ondertekend werd, maar helaas zonder gevolg bleef. PVDA-raadslid Tristan Faes legde hun vraag op tafel in de districtsraad.

Een renovatie zou volgens het districtsbestuur van Merksem te duur zijn. Tristan Faes betwijfelt dat: “Het districtsbestuur beweert dat de aanpassingen aan het speelplein 20.000€ zouden kosten. Maar de totale aanleg van het plein kostte maar 15.000€. Het bedrag dat het college aanhaalt lijkt me dan ook echt heel hoog.”

“Investeringen in deze wijk zijn trouwens erg dringend en noodzakelijk”, vervolgt Tristan Faes. “De wijk ‘het Dokske’ is al jaren achteruit gesteld. En ook jongeren in deze wijk laat het district vaak in de kou staan.”

Om hun eisen kracht bij te zetten hielden enkele jongeren woensdagnamiddag, samen met leden van PVDA Merksem, een symbolische actie op het plein. Ze rolden enkele kleine grasmatten uit en demonstreerden er hun voetbalkunsten.

Hassan, één van de jongens die vaak gebruikt maakt van het pleintje, hoopt dat er snel schot in de zaak komt. “Zoals het nu is, is het gevaarlijk. Kunstgras zou zorgen voor meer veiligheid!”