Dirk Bomans trekt PVDA-lijst in BeZaLi

De PVDA komt met twee kandidaten op in het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo. Dirk Bomans, werkzaam bij de Civiele Bescherming, trekt de lijst. Marcella Devoght, die jarenlang als zorgkundige en animator werkte voor bejaarden, staat op twee. Samen komen ze op voor een district met een goede dienstverlening en zorg voor de zwakkeren.

Dirk Bomans uit Zandvliet trekt de lijst voor het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo. Hij werkt sinds 1991 bij de Civiele Bescherming ten dienste van de bevolking. Dat verklaart ook zijn inzet voor de PVDA. Voor Dirk moeten openbare diensten zoals crèches, ziekenhuizen en openbaar vervoer draaien rond een goede dienstverlening in plaats van winst na te streven.

Marcella Devoght uit Berendrecht staat op de tweede plaats. Marcella werkte jarenlang voor het Zorgbedrijf, als zorgkundige en animator voor bejaarden. Als animator was zij vaak een vertrouwenspersoon. “Vele ouderen voelen zich eenzaam door tijdgebrek bij het personeel”, zegt Devoght. “Ook in de zorgcentra wordt men tegenwoordig met armoede geconfronteerd. Uitstappen moeten betaald worden door de bewoners zelf. Geen geld, geen uitstap. Ik vind het onbegrijpelijk dat er in onze maatschappij zoveel armoede is en wil me engageren om daar verandering in te brengen.”

Perscontact

Jos D'Haese, woordvoerder PVDA Antwerpen