500 maal 'Eugene, you'll never walk alone'

"You'll never walk alone" klonk het daarnet uit de mond van honderden en honderden jongeren. Eugene, een jongen van 18 die al tien jaar in Antwerpen woont, mag niet worden uitgezet. Ook de PVDA was vandaag aanwezig om Eugene te steunen. #EugeneMoetBlijven

001-2757_1200.jpg

Een week geleden kreeg Eugene Djangma na een identiteitscontrole op een scoutsfuif te horen dat hij het land moest verlaten omdat hij geen geldige papieren heeft. Eugene is een jongen van achttien die nochtans al tien jaar in Antwerpen woont, naar school gaat en voetbaltraining geeft in sportclub Groenenhoek.

De vrienden van de jongen bleven dan ook niet bij de pakken zitten. Ze startten een Facebookpagina, haalden petities op en organiseerden een actie op het Theaterplein. Wat een samenkomst met vrienden en familie moest worden, draaide uit op een enorme solidariteitsactie met honderden jongeren. Er zijn duidelijk heel wat mensen die niet akkoord gaan met het harde beleid tegen vluchtelingen en mensen zonder papieren.

Ook de PVDA was mee aanwezig om haar steun te tonen. Jongeren die hun leven in ons land hebben opgebouwd hebben het recht om hier te blijven. Wat zouden iemand als Eugene immers moeten doen in Ghana, een land waar ze al tien jaar niet meer geweest zijn? Ons land is waar ze zijn opgegroeid, vrienden hebben en aan de slag gaan, waar ze thuis zijn.

Samen met solidariteitsorganisatie Vriendschap Zonder Grenzen is de PVDA daarom al langer actief om vluchtelingen en mensen zonder papieren te ondersteunen. Of dat nu is door tussenkomsten in gemeenteraad en het parlement, door solidariteitsacties te organiseren of door ontbijt uit te delen aan mensen die 's ochtends in de kou staan te wachten bij de dienst vreemdelingenzaken. Samen maken we duidelijk dat we nood hebben aan een menselijk migratiebeleid.

001-2663_1200.jpg

001-2807_1200.jpg

001-2631_1200.jpg

001-2606_1200.jpg