Agenda

 • donderdag 26 oktober 2017 om 16u00 · 1 deelnemer
  Groenplaats in Antwerpen, Belgium

  Festival Social (SWAN)

  Na meer dan een jaar actie tegen o.a. de vermarktingswoede en de kwalitatieve afbraak van sociaal werk, wil SWAN een feest organiseren voor en door sociale werkers, cliënten, directies en alle anderen die de sector genegen zijn.

  Op dit Festival Social wil SWAN de gezamenlijke krachten in de verf zetten. Geen treur- of klaagzang maar een positief lied zal weerklinken.

  De strijd is jammer genoeg nog niet ten einde. SWAN wil iedereen bedanken maar ook de batterijen herladen om alle dagen weer te doen waar ze goed in zijn: goede zorg leveren en het beleid behoeden voor verdere flaters.

 • donderdag 26 oktober 2017 om 20u00
  Elcker-Ik Centrum in Antwerpen, Belgium

  Boekvoorstelling Graailand

  De elite graait, grabbelt en grijpt als nooit tevoren. Ongestraft verstoppen miljonairs en multinationals miljarden euro’s in postbusbedrijven en belastingparadijzen. Overbetaalde politici walsen ongestoord de draaideur door tussen politiek en grootbedrijf. Wat crisis?

  Crisis is voor sissies, zegt de kaste, en ze verhogen opnieuw de taksen en bevriezen de lonen. We leven toch boven onze stand? Ondertussen vloeit het verse geld naar nieuwe speculatieve zeepbellen, tot de bubbels barsten. Hoe meer ellende de graaiers zaaien, hoe meer opstand ze oogsten tegen de elites.

  Mertens gooit geen steen in de kikkerpoel, maar meteen een hele muur. Graailand biedt een alternatief op de profeten van de angst, zoals Trump, Le Pen en Wilders. Graailand toont de sprankeling van het sociaal verzet, stelt de New Kids in Town voor, en offreert een politiek van hoop.

  Inschrijven doe je hier.

 • vrijdag 27 oktober 2017 om 18u00 · 2 deelnemers
  Theaterplein in Antwerpen, Belgium

  Ik ben jong, dus ik fiets! Critical Mass Bike Ride

  Critical Mass Bike Ride (CMBR) komt elke laatste vrijdag van de maand samen om de fiets te vieren in Antwerpen. Het is een fietsfeest met muziek en animatie. De fietstocht door onze prachtige stad duurt ongeveer één uur en is uitgegroeid tot een warm gezins- en ontmoetingsevent voor heel wat sinjoren en sympathisanten. Dankzij de politiebegeleiding rijden we rustig en veilig over kruispunten en drukke straten. 

  Critical Mass Antwerpen fietst deze maand uitdrukkelijk voor een kindvriendelijke en veilige fietsstad!

  Naar aanleiding van de drie dodelijke ongevallen met fietsers de voorbije weken, hebben we besloten om deze editie wat aan te passen. We zullen langs de plekken van ongeval fietsen en er telkens bloemen neerleggen. Ook vragen we de stad Antwerpen enkele dringende maatregelen te nemen die veilig fietsen voor Antwerpse kinderen en jongeren beter mogelijk maakt.

  Rijden met de auto zegt ons niets, 
  Antwerpen doen we met de fiets!

  Meer info vind je op Facebook.

Klaar om de bevraging voor jouw stad in te vullen?