Agenda

 • vrijdag 15 december 2017 om 19u00
  Zaal Familia in Deurne, België

  Mening Meeting

  Kom naar onze Mening-Meeting!

  Je zal er horen hoeveel en welke meningen we al hebben verzameld in Deurne, hoe we dat gedaan hebben en wat we ermee van plan zijn. Ken je nog mensen die nog niet de kans hebben gehad om hun mening te geven? Nodig ze zeker ook uit, want het kan nog steeds zowel op papier als online.

  De Grote Bevraging is maar een begin: nadien gaan we door met onze campagne en we zullen de resultaten terugkoppelen naar de Deurnenaars. We lichten ook een tipje van de sluier over onze volgende editie van Fiesta Local, buurtfeest voor iedereen op de Arena-weide.

  We sluiten de avond af met de allerlaatste info over het gloednieuwe Kiwi-wetsvoorstel dat op 7 december door onze PVDA-fractie zal wordeningediend in het Parlement. We zullen verslag doen van onze gelijktijdige actie voor betaalbare medicatie aan het kabinet van Minister De Block.

  Het goede nieuws is dat je die avond niet hoeft te koken want onze vrijwilligersploeg maakt een heerlijke maaltijd klaar en wij zullen zorgen voor de nodige gezelligheid.

  Menu
  - Groentebouillon
  - Stoofvlees of Veggiestoofpotje met gefruite aardappeltjes en een witloofsla
  - Dessert

  Inschrijven via deurne@gvhv.be of 03 320 85 20. Prijs: volwassenen €6, kinderen €4.

  We eten om 19u. Info-avond start om 20u (gratis).

  Facebook

 • dinsdag 19 december 2017 om 10u30 · 17 deelnemers
  Noordstation in Brussel, België

  Mars voor onze pensioenen

  marspensioenen(1).jpgDe regering wil nog voor het einde van het jaar een systeem met punten invoeren. Dat komt bovenop het langer werken en de optrekking van de voorwaarden voor brugpensioen (SWT).

  Door te tellen in punten en niet meer in euro's zal de onzekerheid compleet worden. We zullen nog minder pensioen krijgen en nog langer moeten werken. Want de waarde van de punten zal mee evolueren met de begroting, de levensverwachting en de loonevolutie. Allemaal zaken waar we zelf niks aan kunnen doen.

  Besparingen worden zo automatisch afgewenteld op de pensioenen. Je zal heel je leven werken. En pas op het einde van je loopbaan te weten komen wanneer je kan gaan, hoeveel je punten waard zijn en hoeveel pensioen je zal krijgen.

  Daarom willen we op 19 december betogen voor

  • Geen 'systeem met punten' voor onze pensioenen
  • Pensioenleeftijd terug op 65 jaar
  • Recht op brugpensioen (SWT) op 58 jaar en behoud van CAO's brugpensioen.

  ---

  Vertrek betoging om 10u30 aan Brussel-Noord, afspraak 8u30 Station Antwerpen Centraal.

  ---

  Inschrijven voor de bussen van het ACV (hele provincie Antwerpen) doe je hier.

  Voor het gewest Antwerpen vind je de info van de bussen van het ABVV hier.

  Voor het gewest Mechelen-Kempen voorziet het ABVV bussen in:

  • Mechelen: 9u, stationsplein
  • Turnhout: 8u, Parking Snollaert/stadspark, Papenbruggestraat

  Inschrijven doe je via jouw centrale.

 • vrijdag 19 januari 2018 om 18u00 · 48 deelnemers
  Zuiderpershuis in Antwerpen, België

  Nieuwjaarsreceptie

  We nodigen je graag uit om samen met de PVDA het nieuwe jaar feestelijk in te zetten. Geniet van een drankje en hapjes (wij trakteren), babbel met de PVDA-verkozenen, ontmoet nationaal voorzitter Peter Mertens en parlementslid Raoul Hedebouw, luister naar onze nieuwjaarsboodschap. Nodig gerust familie, vrienden en kenissen uit om mee te komen. Laat ons weten met hoeveel personen je komt, zodat wij het nodige kunnen voorzien. Inschrijven kan per mail (antwerpen@pvda.be) of per sms (0495 65 46 82) of nog makkelijker: geef het hieronder aan (RSVP).

 • vrijdag 9 februari 2018 om 19u00 · 2 deelnemers
  Theehuis La Terrazza in Borgerhout, België

  Open premetrostation Drink nu !

  Voortaan rijden tram 8 én tram 10 door de premetrokoker ‘de Reuzenpijp’. Tram 10 stopt niet meer aan de bovengrondse halte Drink op de Turnhoutsebaan.

  Hiermee verliest deze buurt een belangrijke halte. De halte ligt in het centrum van Borgerhout, dicht bij het districtshuis en het Ecohuis en was dus de meest gebruikte halte in de buurt. Wil je tram 10 nemen? Dit kan enkel nog via metrostation Zegel (vanuit Drink 750m stappen) of Astrid (1100m stappen). Dat is niet evident, zeker niet voor mensen die slecht te been zijn, voor voetgangers met kinderwagens, voor senioren, enz.

  Nochtans bevindt zich onder de Turnhoutsebaan het premetrostation Drink. Naast Foorplein en Carnot is dit één van de stations die op het traject van de Reuzenpijp liggen en onafgewerkt zijn. Wij vragen dat de stad haar schouders zet onder een snelle opening van de ondergrondse halte Drink, in het belang van Borgerhout en de hele stad. De ruwbouw is er, nu nog de afwerking!

  Een gesprek met:

  • Herman Welter (journalist openbaar vervoer)
  • Joost Sierens (voorzitter Boho 2140)
  • Zohra Othman (districtsschepen PVDA)
  • Marcel Belmans (PVDA Borgerhout)
  • Jef Maex (buschauffeur & hoofddélégué ACOD stelplaats Draakplaats)
  • Jos D’Haese (PVDA)
  Open Micro: neem zelf het woord over Drink & mobiliteit op de Turnhoutsebaan

Klaar om de bevraging voor jouw stad in te vullen?