Skip to content
pagina_meedoen_660x530_fietsbus

Behoud de Fietsbus in de haven

De fietsbus is een fantastisch vervoermiddel in de haven om werknemers van linker- naar rechteroever te brengen. Fietsers kunnen gratis de bus nemen om door de Tijsmans- en Liefkenshoektunnel te rijden. De Fietsbus stopt op beide oevers van het Kanaaldok en van de Schelde. Tijdens de shiftwissels komt de Fietsbus om het kwartier. Die goede service maakt van de Fietsbus een groot succes met een dertigtal reizigers per rit. 

Maar voor havenschepen Annick De Ridder (N-VA) kost de bus teveel geld. Ze wil besparen en de bus vanaf 1 oktober enkel nog door de Tijsmanstunnel laten rijden. Wil je de Schelde over? Dan moet je maar overstappen op De Waterbus, vindt De Ridder. Door fel protest noemde ze haar eerste communicatie ‘voorbarig’. Ze gaat haar plan herbekijken.

Voor ons is het duidelijk. De dienstverlening van de Fietsbus mag niet afgebouwd worden. wij vragen het behoud van de volledige frequentie én van het volledige traject. Met 70.000 werknemers in de haven en de Oosterweelwerken die volop aan de gang zijn is er nood aan meer collectief vervoer en niet minder. Anders zullen de files enkel groeien.

Wij eisen van het Antwerpse Havenbedrijf:

  • Het behoud van de Fietsbus met alle haltes en alle ritten. Geen afbouw, noch in traject, noch in frequentie.
tekenen
408 ondertekenaars. Op naar de 500!