Boekvoorstelling We Are One

Tijdens een boeiende avond bespreekt David Pestieau samen met gasten de inhoud van zijn boek. De gesprekken worden afgewisseld met muziek van Stef Kamil Carlens.

Met gasten:

Yasmine Ben Alita
18 jaar, animator bij RedFox Antwerpen


.
Maria Alonso 
Slachtoffer van de overstroming in Verviers,
Actief in solidariteit op het terrein
.
Uwe Rochus
Provinciaal algemeen secretaris ACOD
.


.
Bart Lanckmans
Vakbonds-verantwoordelijke ACV Puls
United Freelancers

.

Ines Schaependonck
Actief als één van de soepmoeders voor Verviers

.
.

Moderatie door Amina Vandenheuvel.


Wordt 2024 een kantelmoment voor België?
 Sommige partijen willen ons land verder opsplitsen en Brusselaars, Walen en Vlamingen tegen elkaar opzetten. De overgrote meerderheid van de Belgen heeft zijn buik vol van de versplintering en wil net méér samenwerking, méér solidariteit en méér eenheid. Wat ons bindt, maakt ons sterker; wat ons verdeelt, maakt ons zwakker. Dat weet de werkende klasse al lang. Samen hebben die van Luik, Gent, Brussel, Charleroi, Antwerpen en alle andere regio’s de arbeidersbeweging opgebouwd. Zij hebben onze welvaart opgebouwd en een sterke sociale zekerheid mogelijk gemaakt.

We are one wil meebouwen aan een beweging voor de eenheid van ons land, tegen de dreigende splitsing. Want een scheiding is asociaal, duur, absurd en brutaal. Terwijl meer eenheid sociaal, goedkoop, efficiënt en humaan is.

Met aan de keerzijde België in 20 vragen en antwoorden. 'België in 20 vragen en antwoorden' legt een complexe kwestie uit op een eenvoudige en beknopte manier. Je maakt een reis doorheen de recente en minder recente geschiedenis van ons kleine landje. Dat helpt om het heden te begrijpen. De volgende jaren staat er vanalles te gebeuren in België. Gaan we splitsen, of vinden we onze eenheid? Dit boek helpt je begrijpen wat de toekomst zou kunnen brengen en wat jouw impact daarop kan zijn.

Over de auteur

David Pestieau (52) is verantwoordelijk voor de studiedienst van de linkse eenheidspartij PVDA en oud-hoofdredacteur van het magazine Solidair. David is een zinneke in hart en nieren, burgerlijk ingenieur van opleiding en vader van drie kinderen.

 

 

 

WANNEER
23 mei 2022 om 19u30 - 23u30
WAAR
Zwarte zaal Fakkeltheater
Reyndersstraat 7
Antwerpen 2000
Belgium
Google map en route

1 reactie

  • Bram Simons
    publiceerde deze pagina in Agenda 2022-04-13 16:59:49 +0200