Waterbus op de dokken voor woon-werkverkeer

Woon-werkverkeer wordt al te vaak vergeten als het gaat over het openbaar vervoer. In de Antwerpse haven werken 60.000 werknemers zonder openbaar vervoer. We starten met een proefproject om de populaire waterbus te laten varen van aan het Havenhuis, een hub die bediend zal worden door twee tramlijnen, naar verschillende bedrijven via de dokken. Met deze ingrepen willen we woon-werktrajecten inkorten en meer werknemers de mogelijkheid geven om de auto thuis te laten.

Dankzij de stevige kaaimuren kan de waterbus haar maximum snelheid halen en een vlotte verbinding zijn met stops aan enkele grote bedrijven. De snelheid loopt op tot 25 knopen, meer dan 40 km/h. Gezien er geen getijden zijn, zijn de aanlegplaatsen eenvoudig te realiseren.

Doe mee

Help jij mee voor een beter openbaar vervoer in Antwerpen? 

 Terug naar kaart


2 reacties

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.
  • ivo janssen
    heeft gereageerd 2020-12-26 16:06:14 +0100
    Ik zou de waterbus langs Albertkanaal opnieuw invoeren en laten aansluiten op het hier voorgestelde traject. Maar dan moet wel rekening houdend met gemaakte opmerkingen in 2019 over het traject: betere aansluiting openbaar vervoer, voldoende P&R, enz. Het zal pas zinvol zijn voor pendelaars uit de Kempen wanneer zij zij hun auto vóór de ring kunnen achterlaten
  • Enio Serluppens
    publiceerde deze pagina in SLIMMER naar Antwerpen 2020-11-30 10:40:03 +0100