Gemeenteraad Antwerpen

Peter Mertens

Peter Mertens

Peter Mertens (Antwerpen) is papa van twee kinderen, pianist en schrijver. Hij schreef de boeken Hoe durven ze? en Graailand. Hij groeide volgens de pers uit tot de oppositiekampioen in de Antwerpse gemeenteraad. Peter is ook nationaal voorzitter van de PVDA.

Mie Branders

Mie Branders

Dokter voor het volk Mie Branders (Hoboken) heeft het hart op de tong. Ze gruwelt van onrecht en gaat door het vuur voor haar patiënten, bezorgde burgers en actiecomités. Ze zorgde er mee voor dat de bestrijding van loodvervuiling in Hoboken terug hoog op de agenda kwam.

Lise Vandecasteele

Lise Vandecasteele

Lise Vandecasteele uit Antwerpen is huisarts bij Geneeskunde voor het Volk, voor een zorg waar de mens centraal staat, en volksvertegenwoordiger in het Vlaams parlement voor PVDA met een focus op zorg, welzijn, en armoede.

Leen Swinnen

Bijzonder Comité Sociale Dienst

Leen Swinnen

Leen Swinnen is een op en top sociale vrouw. Ze woont in een sociale woonwijk in Deurne.  Jarenlang was ze actief voor de verdediging van de rechten van de sociale huurders, onder meer als voorzitster van het voormalige Platform voor Antwerpse Sociale Huurders (PASH). Vandaag neemt ze het op voor mensen die het moeilijk hebben als raadslid voor de PVDA in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD). 

Districtsraad Antwerpen

Nadine Peeters

Nadine Peeters

Nadine Peeters was de afgelopen zes jaar fractieleider in de districtsraad en liet zich daar opmerken door haar inzet en dossierkennis. Nadine woont op Linkeroever en zet zich ook buiten de districtsraad in voor betaalbaar wonen voor alle Antwerpenaren.

Farid Darmach

Farid Darmach

Farid Darmach woont in Antwerpen Noord en werkt bij een groot bedrijf in Wilrijk. In zijn vrije tijd zit hij vaak in de fitnesszaal. Hij ziet in zijn omgeving steeds meer mensen die het moeilijk hebben om de facturen te betalen en wil dat het district helpt waar het kan.

Sah Gulhan

Sah Gulhan

Sah Gulhan werkt als vakman in de Antwerpse haven. Hij is gekend op het Zuid als iemand die niet alleen tijdens de verkiezingen buiten komt. Sah gaat regelmatig op pad gaat om te horen waar zijn buren mee zitten en samen naar oplossingen te zoeken.

Districtsraad Berchem

Luc Van de Weyer

Luc Van de Weyer

Luc Van de Weyer is met pensioen. Als voormalig hoofddelegee is Luc gepokt en gemazeld in de sociale strijd.

Jan Depover

Jan Depover

Jan Depover is graficus bij uitgeverij Epo. Naast het ontwerpen van boeken leest Jan graag en veel. Jan is actief in het Berchemse verenigingsleven en is werkt mee in het verzet tegen de uitbreiding van de Antwerpse luchthaven.

Districtsraad Borgerhout

Shayla Sharmin

Shayla Sharmin

Shayla Sharmin werkt als verkoopster, maar is in Borgerhout vooral bekend omwille van haar engagement in de Bengaalse gemeenschap. De aanpak van armoede staat voor haar centraal en ze wil ook werk maken van propere straten.

Ben Van Duppen

Districtsschepen

Ben Van Duppen

Ben Van Duppen is kwantumfysicus die onderzoek doet naar nieuwe materialen. Hij heeft een hart voor jeugdwerk en is geïnspireerd door internationale voorbeelden om alle Borgerhoutenaars nog meer te betrekken bij het bestuur van ons district.

Steven Boers

Steven Boers

Steven Boers is muzikant, auteur en kunstenaar en zet zich in die hoedanigheid al jaren in voor verbinding, solidariteit en gelijkwaardigheid. Geboren en getogen in Borgerhout weet hij wat er leeft het district. Hij wil het aanspreekpunt zijn voor de bewoners van zijn wijk in Borgerhout extra-muros en natuurlijk voor al wie Borgerhoutse cultuurplannen heeft.

Nele Van Parys

Nele Van Parys

Nele Van Parys is coördinator van Progress Lawyers Network Antwerpen. Via haar job komt ze dagelijks op voor mensenrechten, tegen armoede, discriminatie, milieuvervuiling en onrecht. Ze woont nu zes jaar in Borgerhout en heeft er haar hart verloren. Haar eerste grote liefde is echter muziek, zeker als ze mensen samen kan doen zingen. Mensen verbinden en solidariteit ontwikkelen, dat is wat haar beweegt. Zowel door muziek, haar job en vanuit de districtsraad.

Districtsraad Deurne

Kristof Vissers

Kristof Vissers

Kristof Vissers geeft Nederlandse les aan anderstaligen. Hij is ook vakbondsafgevaardigde voor ACOD-onderwijs. Hij is één van de drijvende krachten achter het protest voor het openhouden van het Arena zwembad.

Manal Toumi

Manal Toumi

Manal Toumi is een jonge Antwerpse vrouw met Marokkaanse roots. Ze studeert rechten en is beautyvlogger in haar vrije tijd. Ze zet zich in om racisme en discriminatie uit onze samenleving te bannen.

Abdelaziz El Fadili

Abdelaziz El Fadili

Abdelaziz El Fadili is chemiearbeider. Hij fluit als scheidsrechter wekelijks enkele matchen voor jonge voetballertjes. Abdelaziz komt op voor de rechten van de werkende mensen en voor een betere zorg voor ons milieu.

Districtsraad Ekeren

Werner De Kerf

Werner De Kerf

Werner De Kerf is net gepensioneerd, na een loopbaan bij de NMBS waar hij eerst als treinbegeleider en later in de veiligheidsdienst werkte. Als syndicalist zette hij zich in voor stipte en veilige treinen en werkbaar werk voor de spoormannen en -vrouwen.

Districtsraad Hoboken

Tim Joye

Tim Joye

Tim Joye is huisarts bij Geneeskunde voor het Volk en jonge papa. Hij kaartte de toegenomen loodvervuiling bij Umicore aan. Met de PVDA wil hij werk maken van correcte informatie voor de bewoners en een betere opvolging van de gezondheid van de kinderen in de buurt.

Tineke Elst

Tineke Elst

Tineke Elst werkt in het ziekenhuis Hoge Beuken. Ze staat er niet enkel in voor de gezondheid van de patiënten, maar komt er als syndicaliste ook op voor de rechten van de werknemers.

Abderrahim Badri

Abderrahim Badri

Abderrahim Badri is heel actief in het verenigingsleven. Voor hem telt gelijkheid tussen mensen en begint goed samenleven met voldoende sociale voorzieningen voor iedereen. Ook toegankelijke sport voor kinderen is voor Abderrahim een belangrijk punt. Als sociale huurder zet hij zich in voor goed en kwaliteitsvol en betaalbaar wonen.

Districtsraad Merksem

Tristan Faes

Tristan Faes

Tristan Faes is operazanger en actief binnen de vakbond ACOD Cultuur. De afgelopen jaren zette hij sterk in op jeugdbeleid voor álle jongeren. Hij maakte een punt van een goed openbaar vervoer in Merksem, met onder andere de vervanging van de geschrapte haltes van bus 650 en 28.

Districtsraad Wilrijk

Lien Moens

Lien Moens

Lien Moens is architect en moeder van twee. Ze zetelt al sinds 2015 in de districtsraad en werd in de pers gelauwerd als “een van de meest bevlogen en actiefste raadsleden”.

Youssef Boubker

Youssef Boubker

Youssef Boubker is expediteur van opleiding. Als jeugdtrainer in de voetbal bezorgt hij jonge voetballers een fijne tijd en leert hij hen het belang van samenwerken en solidariteit.

Provincieraad Antwerpen

Rudy Sohier

Rudy Sohier

Rudy Sohier woont in Putte. Hij startte zijn loopbaan in de bouwsector. Vervolgens ging hij als bandarbeider bij Peugeot aan de slag en was nadien vijfentwintig jaar werkzaam in een multinational in de metaalsector. Daar werd hij ook hoofdafgevaardigde van de socialistische vakbond. De laatste dertien jaren van zijn loopbaan was Rudy actief als vormingswerker in de socialistische vakbond. Sinds twee jaar is hij met brugpensioen en staat hij steeds paraat voor zijn twee zonen, zijn zeven kleinkinderen en iedereen die zijn hulp vraagt.

Als vakbondsman in hart en nieren ijvert Rudy voor meer en toegankelijke provinciale veiligheidsopleidingen, want veiligheid op het werk is een must. Milieuvriendelijke mobiliteit is zijn tweede stokpaardje. “Ik wil in de toekomst bussen op waterstof zien rijden door alle Antwerpse steden en gemeenten. Want openbaar vervoer op waterstof is de toekomst en we hebben sterke lokale spelers die zo’n bussen kunnen produceren. De provincie kan een belangrijke rol spelen in de uitbouw van een netwerk van waterstoftankstations.” zegt Rudy.