Raadsleden

Gemeenteraad Antwerpen

Peter Mertens

Peter Mertens

Peter Mertens (48, Antwerpen) is papa van twee kinderen, pianist en schrijver. Hij schreef de boeken Hoe durven ze? en Graailand. Hij groeide volgens de pers uit tot de oppositiekampioen in de Antwerpse gemeenteraad. Peter is ook nationaal voorzitter van de PVDA.

Meer.

Mie Branders

Mie Branders

Dokter voor het volk Mie Branders (54, Hoboken) heeft het hart op de tong. Ze gruwelt van onrecht en gaat door het vuur voor haar patiënten, bezorgde burgers en actiecomités. Ze zorgde er mee voor dat de bestrijding van loodvervuiling in Hoboken terug hoog op de agenda kwam.

Meer.

Lise Vandecasteele

Bijzonder Comité Sociale Dienst

Lise Vandecasteele

Lise Vandecasteele (36) is dokter voor het volk en armoedespecialiste van de PVDA. Ze verdedigt vurig de structurele aanpak van armoede en het versterken van mensen. De afgelopen drie jaar liet ze zich opmerken als gedreven OCMW-raadslid. Ze nam het voortouw in de strijd tegen de commercialisering van het Zorgbedrijf en de vermarkting van sociaal werk.

Meer.

Districtsraad Antwerpen

Nadine Peeters

Nadine Peeters

Nadine Peeters (47) was de afgelopen zes jaar fractieleider in de districtsraad en liet zich daar opmerken door haar inzet en dossierkennis. Nadine woont op Linkeroever en zet zich ook buiten de districtsraad in voor betaalbaar wonen voor alle Antwerpenaren.

Meer.

Farid Darmach

Farid Darmach

Farid Darmach (41) woont in Antwerpen Noord en werkt bij een groot bedrijf in Wilrijk. In zijn vrije tijd zit hij vaak in de fitnesszaal. Hij ziet in zijn omgeving steeds meer mensen die het moeilijk hebben om de facturen te betalen en wil dat het district helpt waar het kan.

Meer.

Sah Gulhan

Sah Gulhan

Sah Gulhan (42) werkt als vakman in de Antwerpse haven. Hij is gekend op het Zuid als iemand die niet alleen tijdens de verkiezingen buiten komt. Sah gaat regelmatig op pad gaat om te horen waar zijn buren mee zitten en samen naar oplossingen te zoeken.

Meer.

Districtsraad Berchem

David Danssaert

David Danssaert

David Danssaert (25) zet als informaticus zijn eerste stappen op de arbeidsmarkt. Hij richtte vorig jaar een actiegroep op voor meer betaalbare studentenkoten en was verantwoordelijke bij Comac, de studentenbeweging van de PVDA.

Meer.

Luc Van de Weyer

Luc Van de Weyer

Luc Van de Weyer (66) is met pensioen. Als voormalig hoofddelegee is Luc gepokt en gemazeld in de sociale strijd.

Meer.

Districtsraad Borgerhout

Jos D'Haese

Jos D'Haese

Jos D’Haese (26) is bioloog en initiatiefnemer van DiverCity, het festival voor een stad zonder racisme. Hij is erg actief voor een positieve aanpak van de diversiteit en wil zich ook inzetten voor meer groene ruimte in Borgerhout.

Meer.

Shayla Sharmin

Shayla Sharmin

Shayla Sharmin (38) werkt als verkoopster, maar is in Borgerhout vooral bekend omwille van haar engagement in de Bengaalse gemeenschap. De aanpak van armoede staat voor haar centraal en ze wil ook werk maken van propere straten.

Meer.

Said Boussacouq

Said Boussacouq

Said Boussacouq werkt als buschauffeur voor De Lijn. Hij is de papa van vijf kinderen. Een goed openbaar vervoer en veilige straten zijn voor Said dé prioriteiten.

Meer.

Ben Van Duppen

Districtsschepen

Ben Van Duppen

Ben Van Duppen (29) is kwantumfysicus die onderzoek doet naar nieuwe materialen. Hij heeft een hart voor jeugdwerk en is geïnspireerd door internationale voorbeelden om alle Borgerhoutenaars nog meer te betrekken bij het bestuur van ons district.

Meer.

Districtsraad Deurne

Kristof Vissers

Kristof Vissers

Kristof Vissers (39) geeft Nederlandse les aan anderstaligen. Hij is ook vakbondsafgevaardigde voor ACOD-onderwijs. Hij is één van de drijvende krachten achter het protest voor het openhouden van het Arena zwembad.

Meer.

Manal Toumi

Manal Toumi

Manal Toumi (24) is een jonge Antwerpse vrouw met Marokkaanse roots. Ze studeert rechten en is beautyvlogger in haar vrije tijd. Ze zet zich in om racisme en discriminatie uit onze samenleving te bannen.

Meer.

Abdelaziz El Fadili

Abdelaziz El Fadili

Abdelaziz El Fadili (42) is chemiearbeider. Hij fluit als scheidsrechter wekelijks enkele matchen voor jonge voetballertjes. Abdelaziz komt op voor de rechten van de werkende mensen en voor een betere zorg voor ons milieu.

Meer.

Districtsraad Ekeren

Werner De Kerf

Werner De Kerf

Werner De Kerf (58) is net gepensioneerd, na een loopbaan bij de NMBS waar hij eerst als treinbegeleider en later in de veiligheidsdienst werkte. Als syndicalist zette hij zich in voor stipte en veilige treinen en werkbaar werk voor de spoormannen en -vrouwen.

Meer.

Districtsraad Hoboken

Tim Joye

Tim Joye

Tim Joye (28) is huisarts bij Geneeskunde voor het Volk en jonge papa. Hij kaartte de toegenomen loodvervuiling bij Umicore aan. Met de PVDA wil hij werk maken van correcte informatie voor de bewoners en een betere opvolging van de gezondheid van de kinderen in de buurt.

Meer.

Tineke Elst

Tineke Elst

Tineke Elst (37) werkt in het ziekenhuis Hoge Beuken. Ze staat er niet enkel in voor de gezondheid van de patiënten, maar komt er als syndicaliste ook op voor de rechten van de werknemers.

Meer.

Abderrahim Badri

Abderrahim Badri

Abderrahim Badri (50) is heel actief in het verenigingsleven. Voor hem telt gelijkheid tussen mensen en begint goed samenleven met voldoende sociale voorzieningen voor iedereen. Ook toegankelijke sport voor kinderen is voor Abderrahim een belangrijk punt. Als sociale huurder zet hij zich in voor goed en kwaliteitsvol en betaalbaar wonen.

Meer.

Districtsraad Merksem

Tristan Faes

Tristan Faes

Tristan Faes (37) is operazanger en actief binnen de vakbond ACOD Cultuur. De afgelopen jaren zette hij sterk in op jeugdbeleid voor álle jongeren. Hij maakte een punt van een goed openbaar vervoer in Merksem, met onder andere de vervanging van de geschrapte haltes van bus 650 en 28.

Meer.

Districtsraad Wilrijk

Lien Moens

Lien Moens

Lien Moens (43) is architect en moeder van twee. Ze zetelt al sinds 2015 in de districtsraad en werd in de pers gelauwerd als “een van de meest bevlogen en actiefste raadsleden”.

Meer.

Provincieraad Antwerpen

Rudy Sohier

Rudy Sohier

Rudy Sohier (62) woont in Putte. Hij startte zijn loopbaan in de bouwsector. Vervolgens ging hij als bandarbeider bij Peugeot aan de slag en was nadien vijfentwintig jaar werkzaam in een multinational in de metaalsector. Daar werd hij ook hoofdafgevaardigde van de socialistische vakbond. De laatste dertien jaren van zijn loopbaan was Rudy actief als vormingswerker in de socialistische vakbond.... Meer.

Dit is jouw beweging