Dirk Van Duppen: Zo verliep de tijd die me toegemeten was - Boekvoorstelling

De laatste vrijdag van augustus 2019. Dirk Van Duppen krijgt een keiharde diagnose: uitgezaaide pancreaskanker. Eerst is er het onwezenlijke verdriet. Dan groeit de verbondenheid. Verbondenheid in verdriet, verdriet in verbondenheid.

Bertolt Brecht wist al: het mooiste geschenk dat je kan geven is het voorbeeld van je eigen leven. In Zo verliep de tijd die me toegemeten was blikt Dirk Van Duppen terug op een compleet leven. Hij werkt in een leerlooierij. Is dokter in Palestijnse vluchtelingenkampen. Bouwt een groepspraktijk uit in Deurne. Plaatst het kiwimodel voor goedkopere geneesmiddelen op de agenda. Bindt de strijd aan tegen het fijnstof in Antwerpen. Zetelt voor de PVDA in de districtsraad, gemeenteraad en OCMW-raad. Onderbouwt de idee dat de mens een supersamenwerker is.
In dit laatste boek van Dirk Van Duppen is de dood niet ver weg. Toch zindert het van het leven. En van de hoop. Het gaat over engagement en solidariteit. Over de liefde die je vindt in de strijd maar ook over hoe je in de strijd geliefd wordt. Gracias a la vida.

Dirk Van Duppen is dokter bij Geneeskunde voor het Volk. Hij schreef Dagboek uit Beiroet (1986), NGO's. Missionarissen van de nieuwe kolonisatie? (1994), De cholesteroloorlog. Waarom geneesmiddelen zo duur zijn (EPO, 2004) en De supersamenwerker (EPO, 2016).

We gebruiken dit autobiografisch boek - opgetekend door Thomas Blommaert- als leidraad voor een boeiende en warme namiddag in De Roma. Moderator van dienst is Phara De Aguirre. Zij zal 3 mini sofagesprekken voeren met Dirk De WachterWim Van HeesPeter MertensBleri LleshiMarc Van Ranst en Lieve Seuntjens, maar ook artsen en patiënten van Geneeskunde voor het Volk. 

De tickets zijn gratis, maar reserveren is verplicht. Dit kan online, in de praktijk van Geneeskunde voor het Volk in Deurne en in het secretariaat van PVDA Antwerpen.

 

Een namiddag in samenwerking met EPO, Geneeskunde voor het Volk en De Roma.

WANNEER
9 februari 2020 om 15u00 - 17u00
WAAR
De Roma - Grote Zaal
Turnhoutsebaan 286
Borgerhout 2140
Belgium
Google map en route

Schrijf als eerste een reactie

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.