Boekvoorstelling ‘De grote pensioenroof. En het plan om ons pensioen te redden’

De pensioenen liggen onder vuur. We beleven de ene aanval na de andere. Bezorgd en kwaad zijn we: het wordt langer werken voor minder pensioen. We willen niet laten betijen. Want een goed pensioen voor iedereen is mogelijk, eerlijk en betaalbaar.

Kim De Witte neemt ons in 'De grote pensioenroof' mee op een tocht langs de frontlijnen van het grote pensioengevecht. Op zoek naar de aanstichters in de wereld van het grote geld en naar de raddraaiers in de opeenvolgende regeringen. Met namen als Bakker, Maschmeyer, McKinsey, Bacquelaine, Tusk. Maar hij neemt ons ook mee naar plekken waar met succes aan het solidaire pensioen van morgen gewerkt wordt: naar Oostenrijk, naar Denemarken. Waarom kunnen ze daar wat wij niet zouden kunnen?

We ontmoeten de mensen van de Duitse Seniorenopstand maar ook professoren met namen als Orenstein, Wolfson, Engartner, Pacolet. Mensen van het weerwerk. Het pensioenbeleid moet een radicaal andere koers uit, zeggen ze. Het beleid moet zich op de kern concentreren: het wettelijk pensioen van de sociale zekerheid. Wat telt is de greep op de arbeidsmarkt en de verdeling van de welvaart.

Stof tot debat. Stof tot verandering. Stof voor een menselijke en solidaire pensioenvisie.

Kim De Witte is doctor in de rechten en licentiaat in de economie. Hij werkte als advocaat, specialiseerde zich in arbeidsrecht en pensioenen en doceert in de leergang pensioenrecht aan de KU Leuven.

Meer info over het boek vind je hier.

Programma

Sprekers: Kim De Witte (auteur), Ilse De Vooght (Femma), Nouchka Roelants (LBC-NVK), Pia Stalpaert (voorzitter ACV Voeding en diensten), Rudy De Leeuw (voorzitter ABVV), Prof. Dr. Jozef Pacolet (KULeuven), Linda Van Der Schoepen (vakbondsafgevaardigde BBTK zorgsector)

Moderator: Dirk Reynders (Radio 2)

Gastheer: Erhan Demirci (comedian)

Muziek: Mira (kleinkunst)

Toegang gratis, maar beperkt aantal plaatsen. Inschrijven verplicht via [email protected] met vermelding 'inschrijving boekvoorstelling De grote pensioenroof 22/3'.

Uiteraard kan je het boek ter plaatse kopen, gesigneerd door de auteur. Vanaf 22 maart is 'De grote pensioenroof' ook in de boekhandel verkrijgbaar of gewoon via www.epo.be.

Facebook

Download de affiche hier.

WANNEER
22 maart 2018 om 20u00 - 23u00
WAAR
Kultuurfaktorij Monty
Montignystraat 3
Antwerpen 2018
Belgium
Google map en route