Boekvoorstelling: Van Mammoet tot Big Mac

Er wordt vandaag de dag heel veel gediscussieerd over wat wel of niet te eten, hoe het klaar te maken en waar onze voeding vandaan komt. Van bio-groenten over een landbouwindustrie vol pesticiden naar fastfoodrestaurants en kant-en-klare maaltijden met smaak-, kleur- en bewaarstoffen: er is heel wat te zeggen over onze voeding én ook over de invloed ervan op onze gezondheid.

Daarom nodigen Geneeskunde voor het Volk en PVDA Deurne Staf Henderickx uit in Deurne op vrijdag 16 februari. Staf was huisarts bij Geneeskunde voor het Volk in Lommel en schreef het boek “Van Mammoet tot Big Mac” over de geschiedenis van onze voeding. Hij gaat op zoek naar antwoorden op vragen als waar komt onze voeding vandaan? Waarom zijn mensen alleseters? Is de industriële landbouw een vloed of een zegen? En zijn fastfoodketens en panklare maaltijden een bevrijding voor de vrouw of een doem voor onze gezondheid?

En omdat praten over eten ook goesting geeft in eten, maakt onze vrijwilligersploeg opnieuw een heerlijke maaltijd klaar. En terwijl Staf zorgt voor een boeiende uiteenzetting, zullen wij de nodige gezelligheid voorzien!

Menu:

  • Tomaten groentebouillon
  • Gebakken groenterijst met kippen- of quornblokjes en currysaus
  • Dessert

We eten om 18u30, Staf zal zijn presentatie starten om 20u (gratis).

Inschrijven via [email protected] of 03 320 85 20.

Prijs: volwassenen €6, kinderen €4

Facebook

WANNEER
16 februari 2018 om 18u30 - 21u30
WAAR
Zaal Familia
Karel Govaertsstraat 53
Deurne 2100
Belgium
Google map en route

Kom je?


Schrijf als eerste een reactie

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.