Blijf van ons pensioen: teken de petitie

Eerst dwingt de regering ons langer te werken. Daarna probeert ze te snoeien in onze pensioenuitkering. Sommige mensen zouden meer dan 100 euro per maand inleveren, terwijl onze pensioenen nu al bij de laagste in Europa horen. Hoe durven ze?.

Nu willen ze van onze pensioenen een echte tombola maken. Met het “pensioen met punten” weet je pas op het einde van je loopbaan hoeveel pensioen je zal krijgen en zelfs op welke leeftijd je mag stoppen (sommige mensen zullen pas 3 jaar voor het einde van hun loopbaan weten wanneer ze mogen stoppen).

Mijn pensioen is een recht, geen tombola. Sla alarm, verspreid de informatie en laat ons samen de plannen van de regering tegenhouden.


7 reacties

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.
 • Iris Beeckman
  heeft gereageerd 2018-08-24 17:43:37 +0200
  wat als je al 20 jaar andersvalide bent wat ga ik dan als pensioen hebben
 • Marie-Anne Dewilde
  heeft gereageerd 2018-07-28 09:11:30 +0200
  Op mypension.be kan je nu al zien wat je zult verdienen als je met pensioen gaat.. tenzij je ziek wordt.. dan zal dat VELE minder zijn.. op de mensen die GELD genoeg hebben ! Die leggen a reserve aan.. desnoods met zwart geld !
 • Marie-Anne Dewilde
  heeft gereageerd 2018-07-28 09:10:35 +0200
  8450
 • Marie-Anne Dewilde
  heeft deze pagina gevolgd 2018-07-28 09:10:33 +0200
 • Toran Korshnah
  heeft gereageerd 2018-07-27 19:41:53 +0200
  Het optrekken van de pensioenleeftijd heeft niets met de vergrijzing te maken. De vergrijzing slaat het hards toe in 2020 dus de pensioenleeftijd tot 67 in 2030 heeft geen enkele zin. Het gaat er wel om dat het kapitaal de geproduceerde rijkdom niet wenst te herverdelen. De politici plegen hiermee dus effectief een diefstal.
 • Tony Vanarwegen
  heeft deze pagina gevolgd 2018-06-19 08:29:39 +0200
 • Nicole Heindryckx
  heeft gereageerd 2018-02-27 23:41:13 +0100
  Pensioen is inderdaad EEN RECHT !! Iedere Belg die gedurende zijn leven gewerkt heeft, heeft het RECHT om te weten wanneer hij met pensioen kan gaan en ook WAT hij zal ontvangen aan pensioen. En die flauwe kul die ze nu al jaren aan het “bespreken” zijn wie / wat er ZWARE beroepen zijn, dat mag nu eindelijk ook eens gaan stoppen. Dat een politieker gemakkelijk tot zijn 70 of 75 jaar kan werken, dat betwijfelt NIEMAND !! Eerstens gaan ze al naar de Unief tot ze bijna 30 jaar zijn, en dan gaan ze notaris, advokaat of God weet wat gaan doen, waar ze dan bergen Eurootjes voor binnenrijven, en ondertussen pakken er nog vele een hobby bij, en gaan wat aan politiek gaan doen. Of ze glijden gewoon binnen omdat papa dat ook gedaan heeft, en dat schuift dan gemakkelijker. Besprekingen tot 2 u ‘s morgens. Ja, af en toe gebeurt dat al eens, maar hoe komt het dat veel politiekers 2, 3 of meer jobkes tegelijk kunnen doen ?? Omdat ze zo zwaar moeten werken ??? Als ik vroeger als verzorgende in de thuisdienst 8 uur mijn nikkel had afgedraaid, dan had ik geen goesting meer om nog ergens wat te gaan bijverdienen… Dus dat ze ophouden met hun luizeleven te vergelijken met dat van een arbeider, iemand die in de zorg werkt, of in het onderwijs staat. Veel mensen denken dat dit een DROOMJOB is. Zoveel weken / maanden congé op een jaar… Die kunnen toch niet klagen zeker. Wel ik heb iemand in de familie die in het basisonderwijs staat, met een bomvolle klas, waarvan er nu ook nog eens 70 of 80 % bijzitten die geen fatsoenlijk Nederlands kennen, geen begeleiding krijgen van thuis, en die bijgevolg voor veel extra werk zorgen voor onze leerkrachten. Ik zie haar dikwijls ’s avonds om 21/22.00 u. nog bezig op haar P.C. om dingen op te zoeken, 30 keer af te printen, enzovoort… En als je een hele dag met zo’n 25 of meer bengels rond je oren zit, dan is stressen echt wel een werkwoord dat die mensen kennen.
  Onze politiek moet hier dringend eens terug gaan kijken naar DE MENS !! Want als we die mannen moeten geloven die het nu voor het zeggen hebben dan zouden we allemaal nog LANGER moeten werken, nog MEER moeten werken (misschien terug de 40 u. week voor iedereen ??) en nog MINDER pensioen trekken. Ah ja, ze hebben toch het pensioensparen uitgevonden om zich te ontdoen van hun verplichtingen of niet soms ?? 80 % van onze politiekers kunnen we gewonen klasseren bij diersoorten als kakkerlakken, vlooien, mijten, enz… Dit kunt ge GEEN DEMOCRATIE meer noemen.. Ons bestoken met honderden loze beloften, en eens dat ze op hun pluche stoeltje zitten, dan stropen ze ons gelijk een paling… Dat is tegenwoordig onze politiek. Democratie ?? Laat me niet lachen !!!

Dit is jouw beweging