Districtsraad Deurne

Persbericht

Het stadsbestuur wil Arena niet open houden en renoveren. Dat antwoordde het college van burgemeester en schepenen op het advies van district Deurne.

Persbericht

Het Antwerpse stadsbestuur besliste afgelopen vrijdag dat Antwerpenaren ook in het nieuwe recreatiezwembad in Deurne baantjes kunnen zwemmen voor 3 euro. “Dat is een behoorlijke koerswijziging” zegt Kristof Vissers, districtsraadslid van PVDA Deurne.

Fotoreportage

Woensdagnamiddag speelden 60 kinderen op de Arenaweide tijdens een gratis sport- en spelnamiddag van PVDA Deurne en Marianne, de vrouwenbeweging van de PVDA. Met deze zonovergoten pretnamiddag toonden de jeugdige vrijwilligers aan hoe je buurtkinderen op een leuke en laagdrempelige manier kan laten samen spelen.

Fotoreportage

Woensdag 22 juni legde PVDA de Tuin van Deurne aan. Deze Tuin zal de Ring overkappen tussen het Rivierenhof en het Sportpaleis. Toch blijft BAM verder werken aan zijn tracé en de beruchte Hollandse Knoop. PVDA districtsraadslid Bart Ostyn wil die werken stilleggen. N-VA en CD&V stemden zijn voorstel in de districtsraad van Deurne weg.

Nieuws

De Deurnese afdeling van de PVDA bouwde samen met buurtbewoners een speelterrein en voetbalveld op de afgesloten site van Eksterlaar. PVDA Deurne wil dat projectontwikkelaar Vooruitzicht eindelijk de hekken rond het terrein openzet. De buurtbewoners moeten terug gebruik kunnen maken van het terrein.

Nieuws

Op 3 februari stelde het nieuwe college van N-VA, Groen, CD&V en Open-VLD haar bestuursakkoord voor. Kristof Vissers, fractievoorzitter van PVDA Deurne, somt de belangrijkste punten van dit citroenakkoord op: voor 95% geel met slechts een paar groene pitjes.

Persbericht

Groen Deurne kondigde zondag 6 december aan dat het de rechtse coalitie in Deurne zal depanneren. Nochtans hadden PVDA, Groen en sp.a intensief samengewerkt aan een alternatieve en progressieve begroting.

Nieuws

Het districtscollege in Deurne van N-VA, Open Vld en CD&V heeft al meer dan een jaar geen meerderheid meer, nadat raadslid Bruno Denys uit de N-VA-fractie stapte en ging zetelen als onafhankelijke. PVDA, Groen en sp.a legden daarop vanuit de oppositie heel wat concrete voorstellen op tafel. Bovendien werkten de drie partijen samen aan een nieuwe alternatieve en progressieve begroting. Zondag 6 december kondigde Groen Deurne echter aan dat het de rechtse coalitie in Deurne zal depanneren.

Persbericht

De luchthaven van Deurne beroert de  gemoederen. Districtsraadsleden voor PVDA+ in Deurne Kristof Vissers en voor Berchem huisarts Sofie Blancke kunnen niet genoeg benadrukken hoe hard het thema leeft.

Persbericht

Het Antwerpse stadsbestuur besliste eind 2014 om A-kaartactiviteiten in de toekomst betalend te maken. Deze activiteiten zullen in de toekomst 2,5 euro tot 15 euro per activiteit gaan kosten. De prijsverhoging zal vanaf de herfst van 2015 ingaan. 

Pagina's