gemeenteraad

Nieuws

Tussenkomst van Mohamed Chebaa op de gemeenteraad van april 2017 naar aanleiding van de vraag voor het opstarten van een anti-discriminatieplan.

Nieuws

De uitlatingen van een aantal leden van de Antwerpse politie in een WhatsApp-groep zijn degoutant, zijn ranzig en zijn racistisch. Ze zouden ons allemaal moeten alarmeren.

Nieuws

Een niet-transparante begroting, meer taksen voor minder dienstverlening, commercialisering van de sociale hulp en de kinderopvang, verdere afbouw van het aandeel van het stedelijk onderwijs: Antwerpen verdient beter. In plaats van de verjonging, verkleuring en vergrijzing van de stad als een uitdaging te zien, trekt de stad zich terug. Het antwoord wordt aan de markt overgelaten. En de factuur wordt naar de burger doorgeschoven, naar het personeel en naar de kinderen van deze stad. Daarom zal de PVDA+ fractie de begroting 2015 en de aanpassing aan de meerjarenbegroting niet goedkeuren.

Blog

Op de gemeenteraad van juni komen de raadsleden van de PVDA in de kijker met een aantal opgemerkte tussenkomsten. Vooral de discussies over het racisme binnen het politiekorps en de werking van het vreemdelingenloket komen onder de aandacht.

Blog

De dag na de verkiezingen staat de PVDA+ fractie weer klaar om de belangen van de zwaksten te verdedigen. In dit geval: mensen op zoek naar een sociale woning en het waardevolle natuurdomein Middenvijver op Linkeroever.

Blog

Verbaal vuurwerk op de laatste gemeenteraad voor de verkiezingen. De PVDA+ fractie strijdt voor duurzame mobiliteit, zondagsrust en de stedelijke kinderopvang.

Blog

Op de Antwerpse gemeenteraad van maart 2014 strijdt de PVDA voor eerlijke fiscaliteit, degelijke kinderopvang en diversiteit in de stad.

Blog

Een hele reeks belangrijke thema's komen aan bod op de gemeenteraad van februari. De PVDA+ fractie speelt telkens mee eerste viool. Niet enkel het Valentijnsakkoord met de keuze voor het BAM-tracé beroert de gemoederen, ook de mannen van de vuilkar, besparingen in het cultuurbeleid en de schorsing van duizenden jonge werkzoekenden staan op de agenda.

Blog

Werkzoekende schoolverlaters die een beroepsinschakelingstijd (d.i. een wachttijd van 12 maanden) doorlopen, hebben recht op een inschakelingsuitkering. De regering Di Rupo besliste om vanaf 1 januari 2012 deze inschakelingsuitkeringen te beperken in de tijd, tot een duur van maximum 36 maanden.

Blog

Interpellatie Peter Mertens over Oosterweeldebat. Gemeenteraad 24.02.14

Pagina's