Turteltaks

Nieuws

Het Grondwettelijk Hof heeft de Turteltaks vernietigd. Antwoord op de meest gestelde vragen.

Nieuws

De Turteltaks is niet alleen onrechtvaardig, maar ook onwettelijk. Het Grondwettelijk Hof geeft de PVDA gelijk in het Turteltaksproces. De Turteltaks wordt vernietigd en houdt vanaf 2018 definitief op te bestaan.

Fotoreportage

Met 14 vrijwilligers trekken we op zondag 13 maart de wijk ‘Driehoek’ in met de petitie tegen de Turteltaks. Voor de meesten is het de eerste keer dat ze zoiets doen. Hoe gaan de mensen reageren als je komt aanbellen? Op een uitgebreide briefing met een breed assortiment aan hapjes en drankjes werd alles op voorhand nog eens grondig doorgenomen, maar dat is nog altijd wat anders dan de praktijk…

Nieuws

Op de eerste mooie lentedag van het jaar ging een tiental leden van de PVDA van Hoboken op bezoek in twee wijken met de Turteltakspetitie. “De regering maakt een gat in de begroting van meer dan drie miljard, terwijl wij allemaal maar meer moeten betalen”, reageert een ondertekenaar van de petitie. De wijktocht viel alvast in goede aarde bij heel wat inwoners van Hoboken.

Fotoreportage

"Oh Turtelboom oh Turtelboom, wat zijn uw taksen zonder schroom" Geslaagde ‪#‎stopturteltaks‬ actie op de Kerstmarkt in Antwerpen met kameraad Korsakov en Mie Branders, PVDA-gemeenteraadslid. Want die onrechtvaardige taks van 100 tot 770 euro om de woekerwinsten van grote zonnepanelenparken te betalen, kan echt niet door de beugel. Teken de petitie hier. (Foto's Roland Teirlinck)

Persbericht

Deze week organiseert de linkse PVDA op verschillende plaatsen in Vlaanderen acties tegen de Turteltaks, zo ook nu zaterdag 19 december in Antwerpen. Daarbij zullen enkele tientallen actievoerders petities tegen de Turteltaks ophalen en zal er een speciaal voor de gelegenheid geschreven kerstlied gezongen worden. Dit alles vindt plaats aan een bijzonder mooie kerstboom, op de hoek van de Grote Pieter Potstraat en de Suikerrui. 

Activiteit

Door de Turteltaks moet elk gezin 100 euro meer betalen voor elektriciteit, om de woekerwinsten van grote zonnepanelenparken zoals die van Fernand Huts (Katoen Natie) te subsidiëren.

Daarom trekt PVDA naar de rechtbank tegen de Turteltaks. Maar om onze eis kracht bij te zetten willen we overal actie voeren en petities ophalen.

We beginnen met een grote slag te slaan in Geel. Daarop nodigen we ook mensen van andere wijkwerkingen en basisgroepen uit.

Op basis van die ervaring kunnen andere groepen daarna aan de slag in hun eigen wijk of werkterrein.

Datum: 
za, 09/04/2016 - 10:00
Plaats: 
Eksterstraat 104
Geel
Activiteit

De basisgroep van PVDA Brasschaat organiseert op zaterdag 28 mei haar eigen PayBackDay op het pleintje voor het gemeentehuis van Brasschaat.

Mail voor meer info.

Facebook

Datum: 
za, 28/05/2016 - 14:00
Plaats: 
Plein naast Sint-Antoniuskerk
Centrum
2930 Brasschaat