Peter Mertens

Persbericht
Schepen van sociale zaken, Fons Duchateau (N-VA), vraagt om de beslissingsbevoegdheden over de projectoproepen in de sociale zorg te delegeren aan het college van burgemeester en schepenen. “Met deze beslissing wil de schepen de gemeenteraad buiten spel zetten", reageert Peter Mertens, Antwerps PVDA- gemeenteraadslid.
 
Nieuws

Interpellatie gemeenteraadslid Peter Mertens aan schepen Koen Kennis, gemeenteraad 24 april 2017

Nieuws

De uitlatingen van een aantal leden van de Antwerpse politie in een WhatsApp-groep zijn degoutant, zijn ranzig en zijn racistisch. Ze zouden ons allemaal moeten alarmeren.

Nieuws
Persbericht

Met veel enthousiasme kwamen meer dan 200 afgevaardigden van de Antwerpse afdeling van de PVDA zaterdag 17 december samen voor de slotzitting van haar provinciaal congres. De linkse partij blaakt opnieuw van zelfvertrouwen en wil bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 doorbreken in alle centrumsteden van het land, met een speciale klemtoon op de provincie Antwerpen.

Nieuws

Tussenkomst Peter Mertens op de Antwerpse gemeenteraad van 21 november 2016.

Nieuws

“Jobs, jobs, jobs? Neem uw verantwoordelijkheid en keur het charter tegen sociale dumping goed”, aldus een scherpe Peter Mertens op de Antwerpse gemeenteraad van 25 april. “Bescherm de stielkennis van de bouwvakkers in plaats van concurrentie toe te laten met Poolse stellingbouwers van 75 euro per maand.” Mertens riep op  om het charter van het ABVV te steunen dat sociale dumping wil uitsluiten op de bouwwerven die onder de verantwoordelijkheid vallen van de Stad Antwerpen.

Nieuws

Vandaag hield de linkse PVDA een ludieke actie aan het Ministerie van Financiën in Antwerpen. Getooid in kleurrijke Caraïbische kledij overhandigden de actievoerders een cheque van 2,2 miljard euro.

Nieuws

Peter Mertens leidt de fractie van vier PVDA gemeenteraadsleden in Antwerpen. Enkele weken geleden werd hij door het Laatste Nieuws uitgeroepen tot “oppositiekampioen”. Hoog tijd voor een gesprek.

Nieuws

Tussenkomst Peter Mertens meerjarenbegroting, gemeenteraad 23 november 2015

Pagina's