Racisme

Nieuws

Tussenkomst van Mohamed Chebaa op de gemeenteraad van april 2017 naar aanleiding van de vraag voor het opstarten van een anti-discriminatieplan.

Blog

Er waren deze week heel veel getuigenissen over het dagelijks racisme. Ze zijn oa. verzameld onder de hash-tag “dailyracism”.

Om de impact van racisme te begrijpen moet je een minimum aan inlevingsvermogen hebben. Je moet je kunnen verplaatsen naar wat andere mensen meemaken om te begrijpen waarom het pijn doet dat racisme “relatief” wordt genoemd.

Blog

Op de gemeenteraad van juni komen de raadsleden van de PVDA in de kijker met een aantal opgemerkte tussenkomsten. Vooral de discussies over het racisme binnen het politiekorps en de werking van het vreemdelingenloket komen onder de aandacht.

Blog

De Standaard bracht op 31 mei het verhaal van allochtone politieagenten die binnen het Antwerpse politiekorps te maken krijgen met racisme. “Een hele gemeenschap heeft te maken met deze uitsluitingsmechanismen. Daar liggen wij wakker van. Dat is geen relatief probleem maar een absoluut en objectief waarneembaar probleem”, sprak Mohamed Chebaa in november vorig jaar voor de Antwerpse gemeenteraad. Hieronder zijn volledige tussenkomst over discriminatie en racisme.

Nieuws

Als voorzitter van het Antwerpse OCMW zou je verwachten dat Liesbeth Homans er toch een idee van heeft hoe het er in de wereld van vandaag aan toe gaat. Niets blijkt echter minder waar. In het weekblad van De Standaard toont ze vandaag nog maar eens het ware gelaat van de N-VA-top. Racisme is volgens haar “een relatief begrip” dat vandaag “vooral als een excuus voor persoonlijke mislukking” wordt gebruikt. Wablieft?

Activiteit

Antwerpen lijkt steeds minder verdraagzaam. Het racisme en de discriminatie nemen toe, waarmee gepaard steeds meer repressieve maatregelen worden ingezet.

Met een groep jongeren van verschillende culturele achtergrond staken we de hoofden bij mekaar en bedachten we hoe we deze toename naar een steeds asocialer Vlaanderen tegen konden gaan.

Datum: 
zo, 10/05/2015 - 15:00
Plaats: 
Park Spoor Noord
Ellermansstraat 2, 2000 Antwerpen
2000 Antwerpen
Activiteit

Familievriendelijke bijeenkomst met speeches en muziek

  • Praktijktesten nu!
  • Stop racisme!
  • Leren dekoloniseren!

Datum: 
zo, 17/05/2015 - 14:00
Plaats: 
Groenplaats Antwerpen