Raadswerk

Op deze pagina leest u alles over het werk van de PVDA+ verkozenen in Antwerpen: de thema's waarrond ze actief zijn, hun tussenkomsten en natuurlijk ook hun acties samen met de bevolking. Meer info over onze verkozenen vindt u hier.

Nieuws

Tussenkomst Peter Mertens op de Antwerpse gemeenteraad van 21 november 2016.

Nieuws

“Stayin’ alive”, de alom bekende klassieker van de Bee Gees bevat het perfekte ritme om hartmassage toe te passen, dat is één van de eerste dingen die je leert tijdens een EHBO-cursus.

Nieuws

De tussenkomst door Dirk Van Duppen in de gemeenteraadszitting van 26 september 2016 over de Eandis-deal met SGEL.

Nieuws

De Morgen voorspelt een Optima-storm in de Antwerpse gemeenteraad. PVDA-fractievoorzitter Peter Mertens zal er een motie indienen met de vraag aan de stad om zich burgerlijke partij te stellen in het gerechtelijk onderzoek.

Nieuws

Op de Districtsraad van Borgerhout van april kwam Els Roes, voor de PVDA+fractie, tussen met vragen over de Kroonstraat. Een jaar na het vreselijke ongeluk waarbij een 5-jarig kleutertje in de Kroonstraat om het leven kwam, vragen de bewoners zich af hoe lang het nog duurt voor er werk wordt gemaakt van een veiligere buurt.

Fotoreportage

Jongeren van Kras Jeugdwerk, Scouts 40 Antwerpen Noord, Samen op Straat en Jes Borgerhout richtten een leegstaande treinwagon in als ontmoetingsplek en uitvalsbasis voor activiteiten op Spoor Oost. Ze worden ondersteund door Kopspel, het district Borgerhout en Oostnatie, Op woensdag 11 mei was het opening met een feestelijke BBQ. Hieronder enkele sfeerbeelden...

Nieuws

Aan al onze lezers vooreerst de allerbeste wensen voor 2016 en dit vanwege onze volledige PVDA+ fractie.

Nieuws

Er zijn verschillende invalshoeken om naar de politieke keuzes te kijken die je in een budgetopmaak terugvindt. Voor de PVDA+ fractie primeert de sociale invalshoek. Overheden moeten hun middelen hoofdzakelijk inzetten om het welzijn van iedereen in de samenleving te garanderen.

Nieuws

Uit het jaarboek "Armoede en sociale uitsluiting" van de Universiteit Antwerpen blijkt dat de kinderarmoede in Antwerpen blijft stijgen. Een op 4 kinderen groeit op in armoede. Kinderarmoede is geen noodlot. Het kan aangepakt worden door goede politieke keuzes. Dirk Van Duppen pleit in de gemeenteraad voor het verhogen van de middelen voor het Antwerps OCMW. 

Nieuws

Hervorming politiewerking : PVDA+ fractie pleit voor versterking wijkteams.

Uit de toelichting die hoofdcommisaris Hegge gaf, blijkt dat er slechts 4 regio en 14 wijk-politiekantoren zijn in een stad als Antwerpen. Met zijn 500.000 inwoners is dit één per 25.000 inwoners!

Pagina's