Pers

Persbericht

Het stadsbestuur wil Arena niet open houden en renoveren. Dat antwoordde het college van burgemeester en schepenen op het advies van district Deurne.

Persbericht

Zeven Belgische, Nederlandse en Duitse antikernenergieorganisaties roepen op om zondag 25 juni een menselijke ketting van maar liefst 90 kilometer te vormen tussen Tihange, Luik, Maastricht en Aken.

Persbericht

Het Antwerpse OCMW maakte vandaag bekend dat het sociale fraude zou doorgeven aan het Meldpunt voor Eerlijke Concurrentie. Antwerpen is de eerste gemeente in de provincie die dat doet.

Persbericht

Het Antwerpse schepencollege besliste afgelopen vrijdag om de sociale zorg toch verder te vermarkten. Via een open oproepsysteem mag elke organisatie, inclusief commerciële bedrijven, een projectvoorstel indienen voor o.a. het buurtwerk.

Persbericht

“De zelfbediening bij het Antwerpse OCMW is stuitend. Er worden extra posten gecreëerd om meer te kunnen graaien. Zoals een extra ondervoorzitter die zonder functieomschrijving 80.000 euro verdient.” reageert Lise Vandecasteele, Antwerps OCMW-raadslid van de PVDA.

Persbericht

Al onze kinderen zouden in het basisonderwijs moeten leren zwemmen, zo staat het in de eindtermen. Dat we steeds verder verwijderd geraken van die doelstelling lazen we gisteren nog in het dossier van de GVA over het schoolzwemmen in Antwerpen.

Persbericht

Op vraag van OCMW-voorzitter, Fons Duchateau, heeft de bewakingsfirma G4S zich teruggetrokken uit de projecten in de daklozenzorg. "Dit is een overwinning van de beweging die zich het afgelopen jaar verzet heeft tegen de commercialisering van de sociale zorg. Dit is wanbeleid, hij kan beter de eer aan zichzelf laten en opstappen", stelt Lise Vandecasteele, OCMW-raadslid voor de PVDA.

Persbericht

“In Brussel komt het geld voor daklozenzorg terecht in de zakken van de politiekers, in Antwerpen gebruikt men leugens om de daklozenzorg aan de multinational G4S te verkopen. Het geld voor daklozenzorg zal hier in de zakken van aandeelhouders terechtkomen. Dat is even schokkend", zegt Lise Vandecasteele, Antwerps OCMW-raadslid voor de PVDA.

Persbericht

Op 1 juni raakte bekend dat bewakingsmultinational G4S geen partnerschap heeft met de Nederlandse daklozenhulporganisatie NAS (Nico Adriaens Stichting). Het lijkt er sterk op dat G4S gelogen heeft in haar dossier om het OCMW-project Zorgteams binnen te halen.

Persbericht

Vervoersmaatschappij De Lijn presenteerde gisteren haar jaarrapport. De voorzitter van De Lijn, Marc Descheemaecker (N-VA), vindt dat het gedaan moet zijn met kappen op de Lijn en noemt het Antwerps experiment om in juni reeds op de lagere zomerdienst te rijden getuigen van goed beheer.

Pagina's