Nieuws

Nieuws

De PVDA Antwerpen verhuist. Naar een nieuw secretariaat in het centrum van Antwerpen dat werd aangekocht door een coöperatieve: De Toekomstbouwers. “Een fantastisch project voor een partij in volle groei”, zegt Wouter Van Damme, voorzitter van PVDA Antwerpen.

Nieuws

Dit jaar reiken we voor de achtste maal de Franken Teut prijs uit. Naar jaarlijkse gewoonte doen we dat op onze nieuwjaarsreceptie. De stemming werd ondertussen afgesloten. De resultaten worden binnenkort bekend gemaakt. De winnaars gaan naar huis met een beeldje van Lebuïn D’Haese. Hieronder ontdek je alle genomineerden.

Nieuws

De Lijn verhoogt haar tarieven en bespaart op dienstverlening. Een Antwerps besparingsplan zou de frequentie van enkele tramlijnen verlagen tot het niveau van de zomerdienst. Terwijl de bussen en trams nu al overvol zitten. Dat al te gekke plan werd onder druk van de PVDA en de reizigers gelukkig ingetrokken.

Nieuws

Zaterdag 10 december was het weer verzamelen geblazen voor de Antwerpse sociale huurders voor hun jaarlijkse ‘Dag van de Sociale Huurder’. Het Platform Antwerpse Sociale Huurders had de ‘betaalbaarheid van sociaal wonen’ op de agenda gezet.

Nieuws

Na de onthulling van oppositiepartij PVDA over de optie om het aantal trams of bussen in Antwerpen te beperken (zie http://bit.ly/2g3KHXR), vertelde Astrid Hulhoven, woordvoerster van De Lijn: "De interne nota die voorstelde om trams dan maar aan een lagere frequentie te laten rijden is nooit ernstig overwogen".

Nieuws

De vervoersmaatschappij De Lijn, heeft plannen om in de stad Antwerpen de frequentie van enkele tramlijnen te verlagen tot het niveau van de zomerdienst. Dat heeft de Antwerpse directie van De Lijn meegedeeld, zo kwam oppositiepartij PVDA te weten. De linkse partij trekt meteen aan de alarmbel.

Nieuws

De Frans-Belgische groep Babilou opent haar eerste crèche in Antwerpen begin 2017. Dat er extra plaatsen komen voor kinderen is hard nodig. Dat dit nu gebeurt door grote multinationals zwaar te subsidiëren, is voor de PVDA een verkeerde piste.

Nieuws

Het stadsbestuur brengt sinds kort haar sociale zorgprojecten op de markt. Denk aan opvangcentra voor daklozen, projecten in drughulpverlening, buurtwerk-huizen van Samenlevingsopbouw. Per opdracht lanceert men een projectoproep waarop privébedrijven mogen meedingen. En dat elke drie jaar. Wie de beste prijs tegen de beste kwaliteit belooft krijgt de opdracht. Dat mogen ook commerciële bedrijven zijn. Zij mogen winst maken met ons belastinggeld op de zorg voor zeer kwetsbare mensen.

Nieuws

Met een beperkt budget sociale keuzes maken; dat realiseerde PVDA schepen Zohra Othman, bevoegd voor de begroting van Borgerhout. Het Stadsbestuur beloofde meer middelen voor de districten, maar kwam haar belofte niet na.

Nieuws

Tussenkomst Peter Mertens op de Antwerpse gemeenteraad van 21 november 2016.

Pagina's