Ontdek ons materiaal

Hierbij vind je de zevende uitgave van De Franken Teut, het stadsmagazine van de PVDA.

Een zomerse folder met vijf positieve voorstellen om een stad op mensenmaat te bouwen.

Hierbij vind je de zesde uitgave van De Franken Teut, het stadsmagazine van de PVDA.

Hierbij vind je de vijfde uitgave van De Franken Teut, het stadsmagazine van de PVDA.

Hierbij vind je de vierde uitgave van De Franken Teut, het stadsmagazine van de PVDA.

De PVDA klaagt de prijsverhogingen en de verminderde dienstverlening van de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn aan. “Er moet door de Vlaamse overheid niet bespaard worden op openbaar vervoer, maar wel geïnvesteerd”, stelt de partij.

"De uitbating van de Antwerpse luchthaven werd recent uitbesteed aan de privésector, namelijk aan het Franse EGIS. EGIS wil uiteraard deze uitbating laten renderen en zoekt volop partners om het vliegaanbod uit te breiden. Jetairfly kondigde aan vanaf Pasen tweemaal per week op drie bestemmingen in Spanje te vliegen. Zij mikken op 60.000 passagiers en willen groeien naar 500.000. De PVDA is bezorgd over de te verwachten impact van deze uitbreiding. Het profijt voor enkele privé-investeerders, de kosten en overlast voor ons allemaal."

Hierbij vind je de derde uitgave van De Franken Teut, het stadsmagazine van de PVDA. Er valt weer heel wat te vertellen over wat we met de PVDA doen in Antwerpen en in de nationale politiek.

Eenieder kent de A12 in Wilrijk van de verkeersdrukte en de Ikea-vestiging. Als je uit Brussel komt gaat de A12 van daar af de lucht in en wordt een viaduct om uiteindelijk terug neer te komen om de Bevrijdingstunnel in te gaan en aan te sluiten op de Antwerpse ring. De omwonenden kennen het A12-viaduct, en de ernaast en eronder liggende Boomsesteenweg, vooral van de geluidsoverlast, luchtvervuiling en vele ongevallen...          

De Franken Teut is het stadsmagazine van de PVDA. Tweemaal per jaar vallen we met ons stadsmagazine bij de Antwerpenaren in huis. Daarmee willen we de mensen informeren en betrekken. Wij zeggen waar het op staat. In deze tweede editie stellen we de keuzes van het stadsbestuur aan de kaak om de bos- en zeeklassen te sluiten, de kinderboerderij te privatiseren, de riooltaks en verschillende andere belastingen te verhogen... In deze editie hebben we een gesprek met Zohra Othman – de eerste schepen van de PVDA in België – over hoe zij andere keuzes maakt als Borgerhouts schepen. We hebben ook een gesprek met Peter Mertens over de regering-Di Rupo en het alternatief durfplan van de PVDA... Acht bladzijden dik is deze editie geworden. Er zijn niet minder dan acht versies, bijna voor elk district één.

Pagina's