PVDA eist met ludieke actie betere bereikbaarheid Park & Ride in Kontich

De Park & Ride in Kontich, aan de oprit van de E19, is een middel om het dichtslibben van de regio te bestrijden. Omdat deze parking alleen bereikbaar is met de auto, leidt ze ironisch genoeg zelf ook tot extra files en een grotere verkeersdrukte.

De PVDA Kontich-Edegem voerde daarom een ludieke actie om te eisen dat de parking ook bereikbaar wordt te voet of met de fiets, en op termijn zelfs met de tram.

De carpoolparking aan de oprit van de E19 is een succes. Ze staat altijd goed vol en dat is alleen maar toe te juichen. Hoe meer mensen samen rijden des te beter, immers elke auto minder die de baan op moet is een auto minder in de drukke ochtendspits van Kontich en omliggende gemeenten.

Alleen, als je afspreekt met iemand anders om te worden opgepikt op deze parking, sta je zelf lang aan te schuiven om op de parking te geraken. Het omgekeerde geldt ook. Als je iemand moet afzetten in Kontich kan je niet snel even de snelweg af, parking op, afscheid nemen en weer weg. Nee, je moet de parking af om de persoon af te zetten waardoor je daarna weer moet aanschuiven in de file om weer op de snelweg te geraken.

De PVDA Kontich-Edegem voerde hierrond een ludieke actie. Een aantal actievoerders trok te voet in de richting van de Park & Ride en probeerde de laatste 200 meter al liftend af te leggen. De duim in de lucht steken kan natuurlijk niet de oplossing zijn. Die 200 meter zou geen onoverkomelijk obstakel mogen zijn. Op de pechstroken is er plaats genoeg om een veilig voet- en fietspad aan te leggen.

De Park & Ride is een troef voor de regio, een troef die we veel harder zouden moeten uitspelen. Om te beginnen met de aanleg van een veilig voet- en fietspad vanaf het verkeerslicht aan de Pierstraat. Op langere termijn moet de hele mobiliteitssituatie worden hertekend door de ‘noordelijke verbindingsweg’ aan te leggen en door tram 7 langs de Prins Boudewijnlaan (Berchem) te laten rijden tot aan de Park & Ride in Kontich.

Tags: 
verkeer